Signaler från Zonen 19 – Frilanslivet


sfz1400I det nittonde avsnittet av Signaler från Zonen drar vi i Fria Ligan en lans för frilansandet (hepp!). Med oss i gangsterhörnan har vi Thomas ”Muterad Mungo” Johansson, meriterad Mutantkännare och huvudförfattare till kommande Mutant: Maskinarium. Som vanligt blir det en titt in i ateljén och lovebombing på det som grädde på moset.

OBS! Ljudet är tyvärr inte alls bra i detta avsnitt, musiken i bakgrunden är alldeles för hög. Om du vet med dig att du störs av sådant så kan det vara klokt att stå över den här gången och invänta nästa avsnitt, som garanterat har bättre ljud. Vi beklagar!

Observera också att avsnittet spelades in innan den mycket tragiska nyheten om Anders Lekberg.

 

Kommentarer

  Fenhorn skriver:

  Fruktansvärt jobbigt att lyssna på, tyvärr.

  Mats Janson skriver:

  Måste tyvärr hålla med Fenhorn, det går knappt att lyssna på det här. Det är ingen toppenidé att spela in podcasten på olika pubar. Om ni är intresserade skulle jag kunna låna ut ett konferensrum till er i Fredhäll för inspelningarna. Inget märkvärdigt, men skulle fungera för ändamålet.

  Tomas skriver:

  Kan bara hålla med. Vi beklagar verkligen! Det hörnet har varit hyfsat tyst tidigare, men inte den här gången.

  Vi har redan bestämt att inte spela in ute på lokal i fortsättningen, så nästa gång blir det garanterat bättring!

  Johan Ekberg skriver:

  Efter vad som skrivits så hade jag förväntat mig hög musik som dränkte era röster, men det var ju inte alls fallet. Allt ni sa hördes klart och tydligt, och bakgrundsmusiken kunde jag lätt bortse ifrån. Det är förstås individuellt hur mycket man störs av sådant. Även om just detta inte var särskilt problematiskt för mig så kommer det självklart bli ännu bättre när ni spelar in i en tyst miljö. För oss som lyssnar så tillför det ju inget att ni sitter på en krog och pratar direkt, så det känns klokt att ni tänker mer på det i fortsättningen. Jag tycker för övrigt det var ett mycket intressant och hörvärt avsnitt som vanligt. Det är alltid spännande när ni har gäster med i programmet, eftersom det ger en bredare inblick i hur allting fungerar ”bakom kulisserna” i rollspelsskapandet.

  För övrigt är jag nyfiken på vilken fantasy/spök-western det var Kosta pratade om, ifall titeln har dykt upp i minnet till slut. 🙂

  Tomas skriver:

  Tack för feedback! 🙂

  RagnarSwedeman skriver:

  Var det bara jag eller var Kosta lite mer on the ball med musiken? Däremot så undrar jag om han inte trollade med alla felsägningar. (Jimmie Immortan, Mens rights associates. etc.)

  Mats Janson skriver:

  Var kanske lite väl hård, vissa delar är bättre än andra. Men för lyssnaren är ju värdet av bakgrundssorl och elgitarriff som sagt tämligen begränsat, så en flytt till lugnare inspelningslokaler låter som ett klokt beslut.

  Robert skriver:

  Bakgrundsmusiken störde mig inte något speciellt. Ni gör en pod & inte radioteater & att ni är ute i verkligheten ger bara en skön feeling till det hela (Så länge man hör vad ni säger). Lite som att sitta med polarna & snacka över en öl (eller något annat att dricka).
  Så länge ni har intressanta diskusioner tycker jag inte det är något problem & skulle intresset svalna kan man ju alltid lyssna på musiken iställlet…

  Jens Go Game skriver:

  Härligt avsnitt. Jag störde mig inte på musiken. Ser frm emot maskinarium. Det är synd att ni inte får göra Kult eftersom jag tror ni hade gjort bra regler, vilket var gamla Kults problem.

  Peter Larsson skriver:

  Fan vad spännande Maskinarium låter 😀

  Anton B skriver:

  Jag hade inget problem med bakgrundsmusiken.

  Angående att en av er (mitt namnminne är som ett såll) har börjat köra gamla Stjärnornas Krig spelet så tänkte jag bara nämna att Anders Blixt gamla rävspel Gondica använder ett liknande T6 system och jag anser att dess magi system kan utan några större modifikationer användas i ST för att representera alternativa Kraft traditioner.

  kloptok skriver:

  Trevligt avsnitt! Stördes inte nämnvärt av bakgrundsmusiken även om den var mer påtaglig än i tidigare avsnitt. Jag tycker själv att det ger en skön inramning att ni sitter ute på lokal och snackar men jag har såklart full förståelse för de som har svårt att lyssna när det är så mycket bakgrundsljud. Maskinarium blir ju coolt – jag tycker det är hur bra som helst att ni tar in mer och mer metaplot i varje modul. Speciellt för en sådan som mig som inte har koll på Mutantvärlden sedan tidigare.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan