Coriolis – Kickstartern mellan stjärnorna!


Äntligen är det dags, det många trogna fans väntat på – att Coriolis får en nystart med en alldeles egen Kickstarter! Och det är inte bara en ny regelbok som lanseras, nej i samma veva släpper vi också Emissarien som försvann – den första äventyrssviten i kampanjen Ikonernas Nåd. I det nya Coriolis – mörkret mellan stjärnorna, har vi uppdaterat till en ny regelmotor som har sin grund i Mutant: År Nolls regler, men modifierade för att passa Coriolis. Ni kan bland annat hitta detta i reglerna:

 • Mörkret mellan stjärnornas inverkan på rollpersonerna
 • Den kraft eller farsot som ger Mystiska förmågor
 • Möjligheter att dra nytta av sina kontakter inom Fraktionerna
 • Skapande och modifiering av Rymdskepp
 • Rymdresor och skapande av stjärnsystem

Inte nog med att reglerna uppdaterats – äventyret Emissarien som försvann har expanderats till en äventyrsssvit i tre delar, som lovar nya överaskningar och en förändrad tredje horisont redan när sviten avslutas.

surfa in på kickstartern och sponsra projektet. Det blir större och bättre, ju mer support vi får!

 

Kommentarer

  Henke skriver:

  Jag backar såklart! (nu när Kosta lovat att inte tumma på Ad Astra) 🙂

  Vad tror ni om Liljas roman på svenska då?

  Kosta skriver:

  Tackar! Vi måste kolla upp det med romanen – vi får helt enkelt återkomma om det.

  Karl skriver:

  Jag har aldrig spelat Coriolis och har inte heller någon ordentlig koll på det, så detta kanske är världens dummaste fråga, men visst kommer ni att ha regler för ship-to-ship combat?
  Det hade varit riktigt fint om dom var aningen mer detaljerade än fordonsreglerna i Å0, och kanske till och med bakåtkompatibla, så att man skulle kunna köra mer invecklade bilstrider i Å0, liksom.
  Hur som helst – detta är så jävla backat redan! Spännande som attan!

  Kosta skriver:

  Det kommer finnas rymdsstridsregler som tar till vara på spänning, besättningpositioner, sensorer, olika skeppsvapen etc. Delar av det kommer kunna användas till fordon – det finns även gravsvävare, marklastare, och andra fordon i Coriolis.

  talgboll skriver:

  Backat nu men bara för att jag aldrig köpt ett rymdrollspel. Eller nej, det är också viktigt att lyfta fram allt arabiskt och muslimskt som vårt samhälle ser ut idag. Hade inte Dune liknande influenser eller missminner jag mig?

  Kosta skriver:

  Det stämmer, och jag tror minsann att det stod med som inspiration i de gamla reglerna.

  Staffan skriver:

  Vad hände med Fate-versionen? På bloggen verkade det ha kommit rätt långt, men nu ska M0s system användas i stället?

  Nils skriver:

  FATE-versionen skrotades, utvecklingen gick ganska långt ja, men vi insåg att det inte höll den kvalitet vi ville och att reglerna inte stödde den typ av spel som vi ville att Coriolis skulle göra. Du kan höra mer om vårt resonemang kring det i vårt senaste podcastavsnitt längre ner här i bloggen!

  Anton skriver:

  Blir det hårdpärm eller mjukpärm på böckerna och förändras det om vi når boxen?

  Kosta skriver:

  Av kostnadsskäl blir det mjukpärm i en box. Det där är för många lite paradoxalt, det känns som man backar då – men sanningen är att boxar är lite dyrare än en tryckt bok, plus att det går att lägga ner en massa annat gött i en låda – tärningar, skeppsritningar, kartor mm.

  Sen kommer det ju fler mål efter boxen 🙂

  Johan Ekberg skriver:

  Lite frågor om de här miniäventyren (Stretch goal 2 och 6) – Vad har de för storlek ungefär, i sidantal? Och menar ni att de ska släppas separat, eller som en del av grundspelet? Eller enbart som pdf till backare?

  Kosta skriver:

  Omfång är inte exakt bestämt men det kommer handla om öppna äventyr som ska hålla för en till två kvällar. Konceptuellt ska de ha en miljö, en start, förslag på händelser scener och SLP. Slutet öppet och förslag på efterspel. Allt detta med brasklappen att det inte är helt spikat.

  Vi vill ta det lyckade konceptet med zonsektorer, expandera det lite och passa in det i Coriolis setting helt enkelt.

  Johan Ekberg skriver:

  Låter mycket intressant! Positivt med en mångfald bland äventyr när det gäller storlek och öppenhet. Så att det finns inspirerande alternativ för dem som inte har tid eller intresse av att köra just Ikonernas Nåd. Sen har ni väl andra äventyr på gång framöver antar jag, som Maskmakaren, Pelarkvadranten-trilogin och fortsättningen på Lubau…kanske även Arams Ravin till slut? 🙂

  (Du glömde svara på frågan om i vilken form mini-äventyren ska släppas, eller är det inte heller spikat ännu?)

  Kosta skriver:

  De kommer som sagt som pdf först och sen om det blir tillräckligt många kan man säkert göra en produkt, i omfång och storlek som ett zonkompendium.

  Daflum skriver:

  Den här kickstartern går verkligen fort fram! känns underbart att ett sådant unikt spel som Coriolis verkar locka så många som det förtjänar 🙂 Som backare hoppas jag även att det finns ett inkluderande tänk i Coriolis med fokus på jämställdhet och framför allt mer blandade etnicitet. Något som jag och mina vänner tyckte var konstigt med första versionen var hur grundkulturen tar sitt avstamp i kulturerna från medelhavet/arabisk men att alla bilder i princip visade personer vita som snö.

  Kosta skriver:

  Vi vill absolut ha ett jämlikt spel och inbjudande för alla, samt att bilder och text ska spegla den tredje horisontens mångfald!

  Daflum skriver:

  Excellent, ser man till de sakerna som ni tidigare släppt har det varit ganska blandat med etniciteter i Coriolis, det var väl kvinnor det var lite tunnare med men å andra sidan verkar det ha vänt mot det bättre i mutant, keep going iaf!

  Sen hoppas jag även på att huvudkulturen som det utgår från fortsätter vara orientaliskt influerad, om inte annat för att komma bort från ”Rollspel den ariska hobbyn” som Magnus på Piruett skrev om.
  Lets face it 95 % av alla rollspel utgår från ett västerländskt perspektiv så detta är ett gyllene tillfälle att svänga pendeln 🙂

  Kalle sändare skriver:

  Är inte så jättehypad över den orientaliska settingen men kanske ger det en chans ändå.

  Krönikören skriver:

  Jag känner lite av detsamma men tror att det är värt att slå till ändå! Inte så att jag har något emot den orientaliska settingen, liknelsen ”rymden som en öken”, handelskaravaner, pilgrimsfärder, basarer, vattenpipor, granna tyger och exotiska kryddor, m.m. är rätt stämningsskapande ändå. Orientaliska inslag är ju rätt så starka även i bland annat Star Wars (klädsel, Jabba da Hut, m.m.)
  Mina farhågor ligger främst i att HELA rymden är mellanöstern. Jag vill att de arabiska influenserna ska ha samma roll som de kinesiska i Firefly typ… och jag tycker det blir roligare om RP även kan köpa tacos och titta på tuppfäktning, hundkamp och feta män i färglada trikåer på någon planet, etc..
  Det och att revolvrar måste vara vanligare än flintlåsliknande raketpistoler! 😀
  Men det känns som en enkel sak att smaksätta och anpassa efter eget huvud om nu Fria Ligans vision skiljer sig lite åt på de punkterna! 🙂

  Känner på mig att Coriolis kommer att bli riktigt bra i både ”värld” och regler!

  Mats Janson skriver:

  Vi som ska bli avbildade i spelet, kommer våra fejs att ”orientaliseras”? Det skulle ju vara rätt roligt.

  Gråskägg skriver:

  Har inte sett någon backerkit survey för Kickstartern. Har jag missat nåt eller är det på gång?

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan