EXTRA! Monstermal härjar i Morwhayle! EXTRA!


monstertitelI ett mörkt hörn av Trolldomsakademins bibliotek finns ett dammigt exemplar av Frankavillas Förbannade Bestiarium. Boken, som präntades i några eftertraktade exemplar för länge sedan, är en ovärdelig skatt för de hjältar som trotsar Morwhayles och Azzakalis många faror. Här nedan presenteras ett av bokens många vidunder:

Jättemal

jattemal

Jättemalar är nattlevande varelser ur malsläktet. De är nästan ofattbart stora och mäter som fullvuxna över fyra meter mellan vingspetsarna. Trots detta väger de inte mer än en hundvalp. I larvstadiet kan man finna dem i kokonger över hela Arzakkali, speciellt i Morwhayles tunnlar där forskare studerar dem noga. Enligt en gammal sägen ska jättemalarna användas som riddjur av ett ljusskyggt släkte av älvor. De äter enbart tyg, papper och liknande och är otroligt skygga. Det finns inga som helst belägg för att de skulle attackera människor eller andra djur men om de blir trängda försvara de sig med sina elektriska känselspröt. Kokongerna kan inbringa stora summor bland samlare som utvinner silke ur dem.

ruta_jattemal2

Ladda ner som PDF

Kommentarer

  Jens Go Game skriver:

  Härligt att det händer något kring Morwhayle rolspelet.

  Hrodebert skriver:

  Fint att Frankavillas bok dammas av! Kul jättekryp dessutom. Åtminstone om man inte bor i Morwhayle.

  Mats skriver:

  Trevligt! ☺ Om det blir tryck av denna bok så är det ett givet köp!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan