Nu kan du spela Mutant som förr i tiden


SAM_1018Vi på Fria Ligan är väldigt nöjda med regelverket till Mutant: År Noll, och det verkar som att många av er också gillar det. Samtidigt är vi medvetna om att en del av er där ute förknippar Mutant med regler à la gamla Basic Roleplaying, alltså grundegenskaper på skalan 3-18 och färdighetsvärden i procent. Därför valde vi att ha med en sådan regelversion som stretchgoal i vår crowdfunding för Mutant: Genlab Alfa.

Nu är det arbetet klart, och du kan ladda ner detta regelhack som en gratis PDF här, eller på nedladdningssidan för Mutant. Även ett modifierat rollformulär ingår. PDF:en står inte på egna ben utan förutsätter att du har tillgång till Mutant: År Nolls grundregler.

Om du vill ha denna regelversion i tryckt format kan vi rekommendera den kommande nya Regelboken – där ingår det alternativa regelverket som ett appendix i slutet.

Kommentarer

  Fredde skriver:

  Jätteroligt initiativ – även om jag själv önskat att BRP-motorn helt och hållet integrerats i den löpande texten är det här ett utmärkt andraval, och jag därför väldigt glad att Fria Ligan överhuvudtaget ens övervägt ett alternativt regelsystem!

  Hur lång tid kommer förhandsbokningsmöjligheten att vara öppen, förresten? Är det riktigt uppfattat att de kort som nu går att förhandsbeställa delvis är reviderade i förhållande till den första upplagan, och att det dessutom tillkommit några nya kort?

  Tomas skriver:

  Vi övervägde flera olika möjligheter, men insåg till sist att detta var det enda realistiska alternativet.

  Ja, det stämmer att de kort som nu går att förbeställa har reviderats något, och att det har tillkommit åtta nya kort (fem mutationer och tre artefakter).

  Fredde skriver:

  Tack för svaret. Jag har full förståelse för att det inte i alla lägen går att tillmötesgå alla önskemål och preferenser, men jag tycker ändå att det är stort att ni valt att ge utrymme för en ytterligare regelmotor. Utan att vara påläst gissar jag att det är väldigt få rollspel som stoltserar med två parallella system (på rak arm kommer jag endast på Äventyrsspels Sagan om ringen).

  Gällande korten så uppskattar jag förtydligandet. Räkna med en förhandsbeställning även på dem. Min frågeställning om hur länge själva förhandsbokningen är öppen kvarstår dock. Om denna information är ”publik” tar jag tacksamt mot ett datum, så jag vet hur länge jag har på mig att vela! 🙂

  Tomas skriver:

  Ah, sorry, missade att svara på den. 🙂 Förbeställa går bra fram till påsk. Men även efter det går det bra att beställa korten förstås. 🙂

  JP skriver:

  När jag laddar hem och skummar igenom de komplimenterande BRP-reglerna konstaterar jag hur mycket jag verkligen uppskattar ert nya system och standardreglerna. BRP blir, enligt mig, rörigt och tungrott – och det känns skönt att slippa det. Det kan funka till andra spel (hade inga större problem med det i M:UA tex), men det är inte en chans att vi byter system i min spelgrupp! Det är dock en väldigt stor service för de som vill köra med ett traditionellt system som de är vana vid – så jag lyfter på hatten.

  Tomas skriver:

  Ja, ärligt talat föredrar ju jag också vårt ordinarie regelsystem i Mutant: År Noll. Men det är ju inte fel att erbjuda alternativ. 🙂

  Rymdhamster skriver:

  Supersweet. Det här är nog precis vad som krävs för att jag ska kunna spela År 0. En fråga bara: som vanligt är pdf:en skitsnygg, men finns det någon möjlighet att få en mer utskriftsvänlig variant utan bakgrunden? Det blir inte alls lika snyggt när man skrivaren stoppar in sina obligatoriska marginaler, och det käkar toner så det står härliga till.

  Tomas skriver:

  Vi ska se vad vi kan göra! 🙂

  Fredde skriver:

  Rymdhamster – bra poäng, och god idé. Utan att riktigt ha satt mig in i frågan gissar jag dock att företag liknande Arkitektkopia (om de finns kvar) och likvärdiga aktörer i tryckeribranschen kan skriva ut på USB-minne medhavda pdf-dokument även i enstaka exemplar till privatpersoner. Jag har aldrig gjort det själv och jag har därför ingen uppfattning om vad det kostar, men för den som verkligen vill ha BRP-uppgraderingen på ett fint, glossigt papper utan obligatoriska marginaler kanske det kan vara något att åtminstone överväga!

  Mats skriver:

  Wow, snyggt! 🙂 Och vilken makalös produktionstakt ni håller! Mycket imponerade.

  Robert skriver:

  Jag är kluven inför BRP-reglerna; jag har i grunden inget emot orginalreglerna – med ett undantag; att man behöver spendera poäng för att kunna aktivera sina förmågor. Detta har skapat mängder med frågor och irritation hos mina spelare som morrar över att, exempelvis, en mutant inte kan använda sina extraarmar annat än då och då (när rollpersonen tjänat ihop mutationspoäng). Jag skulle nog önska att det fanns ett alternativ utan denna mekanik, även om jag är medveten om att systemet är väldigt integrerat i reglerna. Hoppas att jag inte trampar folk på tårna med denna kommentar. Jag vet att många av er inte har problem med detta, men jag ville ändå förmedla vår spelgrupps tankar runt detta. Tina!ll sist ett stort tack för BRP-reglerna!

  Robert skriver:

  Förtydling: Nu finns det ju ett alternativ utan denna mekanik, men inte en variant på era orginalregler utan ett helt annat (BRP-)system. Ursäkta typon i slutet av förra inlägget. Råkade duplicera och flytta de sista tre tecknen i meningen på något sätt. Första ordet i sista meningen ska alltså vara ”Till”, inte ”Tina!ll”.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan