Signaler från Zonen 14 – På spaning efter den tid som flytt


sfz1400Dags att damma av zonsändaren igen. Den här gången har vi tagit på oss de rosaskimrande nostalgiglasögonen för att gemensamt drömma om vår barndoms spelkvällar – och rollen de spelar för dagens rollspelskultur. Dessutom: sedvanlig spaning genom Fönstret mot Rollspelsvärlden, det senaste skvallret från ateljén och fyra laserstyrda kärleksbomber som med kirurgisk precision prickar in de senaste nördtipsen.

Som vanligt – kommentera gärna här nedan, ge oss ris eller ros eller bara ranta loss om lusten faller på.

Kommentarer

  Erik skriver:

  Var väl länge sedan en pod inbjöd till så mycket dans som det här avsnittet.
  Jag vet inte vilken blogg/person ni refererade till när ni pratade om originalitet och utan att veta vad han gjort kan jag väl bara generellt tycka att det är väldigt enkelt att peka och anklaga produkter för ditt och datt men att skapa något som inte är likt något som redan finns är nog omöjligt. Tycker personligen att spela rötterna till Mutant är rätt originellt, att saker har gemensamma nämnare betyder väl ändå inte automatiskt att det är samma lika.

  Jens Go Game skriver:

  Jag tror ni har rätt att man inte kan skippa det nostalgiska igenkänningsfaktorn för att göra ett rollspel intressant. Tycker ni gör ett bra jobb med att ni mixar in något nytt i något gammalt. Ni gör helt enkelt fantastiska spel.

  Marco skriver:

  Tack Christian, det uppskattas! 😉

  Bob skriver:

  vad var det för blogg ni kärleksbombade?

  Karl skriver:

  Hørte på siste podcast at dere etterlyste nyheter. Dumt at dere ikke nevnte det tidligere, ettersom jeg hadde hatt en til dere. Jeg kjører for øyeblikket en kickstarter for mitt spill, Scavengers, som jeg gir ut med en amerikansk Indie utgiver. Jeg skrev spillet i samme periode som jeg spilte Mutant År Noll, noe som absolutt påvirket designet. Skriver i en update om hvordan Mutant inspirerte meg i noe av mekanikkene. Mutant er etter min mening fjor årets beste spill.

  Scavengers er nå på sine siste 30 timer, og har gjort det ganske bra.

  Mer om Kickstartern her: https://www.kickstarter.com/projects/metalweavedesigns/scavengers/description

  talgboll skriver:

  Vilken level är du på Nisse?

  Nils skriver:

  19! Men har bränt ut mig lite på liret nu så tar paus.

  talgboll skriver:

  Haha precis klarat 20 (den är lite knepig) men grymt tacksam för tipset. Lyssna inte på Kosta. Skriva rollspel kan du göra en annan dag. Terapeutisk snowboard behöver du just nu.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan