År 0 är bara början


gc3_webbFör tredje året i rad blickar vi bakåt och kollar in vad som hänt här på Fria Ligan under 2014. Det som genast kan konstateras är att det varit allt annat än apokalyptiskt – utan snarare full rulle utan undergång (för Fria Ligans del då)!

Till skillnad mot förra året så handlar det här året om spelet som kom – Mutant: År Noll. Under 2013 växte förväntningarna på vår kommande version av det nu 30-åriga spelet Mutant. Med År Noll – visade vi upp vår vision av vad Mutant kan bli – eller snarare blev. Året började med en massa teasers på vad som skulle komma, men till slut var det dags, den 18 april släpptes så Mutant: År Noll och den nya trailern till spelet på årets GothCon.

Sen rullade det på av bara farten. Kort därefter släppte vi vår crowdfunding på nästa box, Mutant: Genlab Alfa, som fick ett hejdundrande mottagande, ja till och med mer än crowdfundingen på År Noll. Kan vårt aprilskämt – Vandraren och skogen, eller alla andra sjyssta delmål ha spelat in?

Under året släppte vi även de olika delmål vi hade från Mutant: År Noll crowdfundingen; de tre zonkompendierna, med SL-skärmen, Reptilfolkets återkomst och Mutant goes Waterworld i korta ordalag. Höstens Mutant har till största delen skett bakom kulisserna, tills vi släppte den engelska utgåvan på spelet i London lite innan Lucia.

Våra andra spel då? Till Morwhayle släpptes det ett antal äventyr under våren, delvis kopplade till vår scenariotävling till Morwhayle!

Svavelvinter rullade också på, med en ny bok i sviten under våren, med slutspurt på årets slut med en helt ny världsbok, rejält expanderad med nya texter va Erik Granström och Jerry Lasota.

För Coriolis del har det varit tystare men det betyder inte att det inte hänt något under händelsehorisonten. Det filas på Emissarien som försvann, as we speak – med en rejäl expansion av äventyret, till tre hela äventyr och ett nytt sätt att förmedla dem!

Det sista vi skulle vilja nämna är att vi blivit mer förlag än vi var tidigare – först med Spindelkungen Förlag, vår satsning på att hjälpa mindre rollspelsskribenter att spridas och slutligen som bokförlag med Simon Stålenhags vackra bok Ur varselklotet och den spännande början på Legenden om Morwhayle av Peter Bergting.

Det var väl allt, inte riktigt så klart, vi spelade ju in en del podcast-avsnitt till Signaler från Zonen också, och säkert andra saker som glömts bort under det här fullspäckade året! Nästa år blir inte sämre, mer av allt kan vi sammanfatta det som! Hoppas ni hänger på då! Tack för ett härligt 2014!

 

Gott Nytt År!

Önskar Christian, Kosta, Nils och Tomas.

PS. Är det något riktigt kul vi glömt att nämna? Påminn oss alla vad som var så kul 2014 hos Fria Ligan! DS.

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan