Vilken karta ska med? Ni bestämmer!


Vår kartritare Tobias Tranell har överträffat sig själv i arbetet med stadskartorna till den nya Världsboken till Svavelvinter. Han har skapat kartor över tre viktiga städer i Trakorien: Soblak på Palamux, Isakra på Trinsmyra och Gaaz Ulul på Saphyna.

Alla ni som förbeställer boken får en tryckt karta i fyrfärg (format A3) med två av städerna (en på varje sida). Som sagt tidigare var tanken att kartan skulle ha Soblak på ena sidan och Isakra på den andra. Men efter att ha sett alla tre i färdigt skicka började vi fundera. Vilka två kartor av de tre ska tryckas upp i stort format? Vi låter er bestämma! Skriv i kommentarsfältet (eller på Facebook) vilka två av de tre kartorna ni vill ha, så lovar vi att följa folkets vilja. 🙂

Kartorna ser du här nedan. Du kan klicka på dem för att se dem i större format. Samtliga tre kartor kommer att tryckas i själva boken.

För att lägga vantarna på den separata kartan måste du förbeställa Världsboken i vår webshop!

PS. Hjälp oss att nå 1500 likes på Facebook – bara 5 kvar nu!

gaazulul_105_liten

soblak_112_liten

isakra_108_liten

Kommentarer

  Erik Granström skriver:

  För att förtydliga: Alla tre kartorna kommer väl i alla händelser att finnas inne i själva boken?

  Tomas skriver:

  Helt riktigt! Frågan gäller bara vilka två kartor som ska tryckas separat. 🙂

  Peter skriver:

  Soblak och Gaaz Ulul!
  p

  Jens go game skriver:

  Jag vill ha alla tre! Det är grymt med valfrihet…

  Tomas skriver:

  Och det får du! I boken i alla fall… i separat tryckt format ser det ut att bli Soblak och Gaaz Ulul. 🙂

  Calle Hedrén skriver:

  Jag röstar på Gaaz och Isakra, Saphyna och Trinsmyra är de coolaste ställena för äventyr. Sen kanske det bara är jag men jag tycker alla tre städerna känns mycket mindre på kartorna än jag föreställer mig när jag läser romanen eller spelleder i världen. Men å andra sidan har jag alltid föredragit stora myllrande städer i fantasy framför medeltida kopior.

  Magnus skriver:

  Jag vill helst se Soblak och Gaaz Ulul. Men jag skulle lätt betala för att köpa alla kartorna. Kartor är så intressanta och ger så mycket inspiration till rollspel. Bara jag ser kartan över Gaaz Ulul så spinner hjärnan igång med olika uppslag.

  Mvh Magnus

  Rutger Rex skriver:

  Jag ser helst Gaaz Ulul och Soblak.

  Ett önskemål från en gammal skumögd gubbe – går det att göra kartorna något ljusare? De blir visserligen tydligare i större format (postern) men de kan bli sämre i det mindre formatet som boken erbjuder. Den i övrigt utmärkta Vredesverk tappade en hel del på grund av den plottriga (i det lilla formatet) och mycket mörka kartan över Trakorien på pärmens insida.

  Tur att man hade Ligans stora Trakorienkarta nära till hands under läsningen!

  Erik Granström skriver:

  Calle Hedrén: Jag tolkar det, precis som när det gäller Tricilvekartan i grundspelet, att de röda rutorna är kvarter snarare än enskilda hus. Strecken mellan dem är alltså gränder. Jag satte befolkningsmängden i Soblak till 40 000 att jämföra med Tricilves 250 000. Det kan också finnas kåkbebyggelse utöver markerade kvarter samt en myllrande landsbygd runt om.

  Rutger Rex: Jag kan instämma i att kartan på romanens pärminsida är nästan omöjlig att läsa i detalj – en farhåga jag hade redan innan tryck. Emellertid var kartan redan klar, formatet givet och kartan mycket vacker i sig. Jag brukar hänvisa läsare som hör av sig till att ladda ner kartan i större format gratis från Fria ligans webbplats.

  Tomas skriver:

  Denna omröstning är nu avslutad, och resultatet är tydligt – det blir Soblak och Gaaz Ulul på den separata kartan. Men, som sagt, alla tre kartorna kommer att tryckas på helsidor i själva boken. 🙂

  Jens go game skriver:

  Kommer man kunna ladda ner kartorna i högupplösta PDFer?

  Tomas skriver:

  Det tror jag nog vi ska kunna lösa! 🙂

  Jens go game skriver:

  Grymt bra

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan