Designer Notes Genlab Alfa: Sysslan Samlare


arketyp_samlare_litenMindre än en vecka återstår nu av vår crowdfunding för Mutant: Genlab Alfa på Indiegogo. Surfa dit för att läsa mer om de två nya stretchgoals som vi just har lagt till: avancerade stridsregler på €38000 och ett alternativt regelverk baserat på klassiska Basic Roleplaying på €40000. Hjälp oss nå dit och få en riktigt mäktig final på crowdfundingen!

Vi vill också presentera nummer två av de nya sysslor som kommer att ingå i Mutant: Genlab Alfa: Samlaren. Precis som Nåjden kommer denna Samlaren att vara tillgänglig både för de muterade djuren i Paradisdalen och för människomutanterna i Zonen.

Skräp? Vilket skräp? Vart du än går, släpar du din kärra med prylar med dig. Din vagn med skatter från människornas förlorade värld. De andra djuren i klanen fnissar och viskar om dig, men det rör dig inte i ryggen. En dag kommer de att hamna i trubbel – kanske har du då just den sak det som kan rädda dem.

Bästa grundegenskap: Skärpa

Specialfärdighet: SAMLA (SKP). Du plockar på dig alla prylar och allt skrot du kan hitta, och lägger det i en vagn som du alltid släpar med dig. Varje gång du behöver en pryl för att utföra en handling, slå för att Samla. Om du lyckas har en lämplig pryl – välj själv exakt vad det är – som ger dig prylbonus lika med antalet radiaksymboler du slagit. Normalt är prylen i dåligt skick och håller bara till en användning. Du kan välja att prylen är mer hållbar – det kostar dig en slagen radiaksymbol. Skriv då upp prylen som ett vanligt föremål på ditt rollformulär.

Crowdfundingen för Genlab Alfa avslutas nu på söndag 6 juli. Kampanjsidan hittar du här.

 

Kommentarer

  Anders skriver:

  Inga dåliga nya perks direkt! Hoppas verkligen de kan gå vägen.

  Samlaren känns som en härlig karaktär att spela, Som lite halvgalen och väldigt materiell 🙂

  Björn skriver:

  Mycket bra!

  Krönikören skriver:

  Kul syssla och specialfärdighet! Ser fram emot att se vad mer ni hittar på!

  Rickard (Watson) skriver:

  Klart man är med på tåget, bättre sent än aldrig…
  40k-nivån hade jag kunnat betala extra för att få…

  Tomas skriver:

  Grymt, tackar!

  Pingas skriver:

  ”Vet du vad en sakletare är? En sakletare, det är en sån som letar efter saker.”

  Jens Go Game skriver:

  Blir de avancerade stridsreglerna och BRP översättningen upptryckta eller blir det PDFer? Annars kan det vara ett lite extra Perk så här på slutet om man vill ha de upptryckta i ett extrahäfte.

  Tomas skriver:

  Tanken är att det avancerade stridsreglerna kommer att ingå i Genlab Alfa, och alltså tryckas där. Sannolikt gör vi en separat PDF av dem också.

  BRP-reglerna tänker vi oss som en PDF, men man kan också tänka sig att de kan ingå i ett zonkompendium.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan