Svavelvintern är snart här igen


Svavelvinter-omslag

Det har varit mycket Mutant på senare tid, med lanseringen av Mutant: År Noll och den pågående crowdfundingen av Mutant: Genlab Alfa. Men bakom kulisserna händer det en hel del med våra andra spel också! När det gäller Svavelvinter avslöjade Erik Granström själv en hel del kommande godsaker på sin blogg nyligen.

Det handlar om den nya Världsboken om Trakorien, som uppdaterar spelets setting till läget som råder i den färska romanen Vredesverk. Världsboken är delvis ett nytryck av den världsbeskrivande delen av Svavelvinters första, slutsålda utgåva – men det bllir massor av nytt också! Eller vad sägs om:

 • Ny intronovell av Erik Granström, som även blir en smygtitt på den kommande sista delen av konfluxsviten – Vanderland.
 • Ett nytt äventyr, som kan användas som introscenario eller användas i en pågående kampanj. Även det skrivs av Erik Granström.
 • Helt omarbetade och utökade kapitel om de fyra trakoriska öarna. För detta arbete svarar Jerry Lasota, som skrev Tricilve – Lojalisternas tid tillsammans med Erik.
 • Ett omskrivet kapitel om hur man spelar konfluxberättelsen, uppdaterad med händelser och aktörer från Vredesverk.
 • Nytt omslag och gott om nya bilder.

Vårt mål är att Världsboken inte bara ska bli en guldgruva för rollspelare, utan också en fantastisk ”coffee table”-bok för alla som gillar Trakorien, rollspelare eller ej. Mer information kommer här på bloggen framöver. Efter Världsboken har vi planer på något ännu maffigare…

Kommentarer

  Henke skriver:

  Så, när kan man förbeställa världsboken? Hade gärna sett en mer komplett ”Konfluxkampanj” i världsboken, om denna inte skall släppas separat – Oavsett är jag nyfiken på ”det ännu maffigare” 🙂

  Tomas skriver:

  Förbeställning kommer, men det är inte riktigt dags än. 🙂
  Tanken är att det omarbetade konflux-kapitlet kommer att vara mer fokuserat på ”Mellanspelet” – alltså perioden som skildras i romanerna Slaktare små och Vredesverk – och kommer att vara betydligt mer detaljerat än det gamla kapitlet.
  Det där ”ännu maffigare” får vi återkomma till, men jag kan väl avslöja att tanken är att ge ut det i samband med att Eriks sista konfluxroman släpps…

  Tomas skriver:

  Glömde bort en viktig sak i blogginlägget: Den dynamiska duon Erik och Jerry får förstärkning i arbetet av Simon ”Guendolin” Engqvist. Simon har SL:at massor av Svavelvinter på konvent, och tveklöst en av de mest erfarna berättarna som vi har i landet. Simons uppgift är att bolla med Erik och se till alla vilda idéer funkar i spel. 🙂 Vi är grymt glada över att ha Simon ombord!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan