Hej frilansare – Adam Palmquist


Adam pressbild

Dags för del tre i Fria Ligans intervjuserie där vi stiftar bekantskap med några av våra profilstarka frilansare. Den här gången är det dags för Syndikatmannen och Coriolis-författaren Adam ”Coffinshaker” Palmquist.

Adam har bland annat skrivit Iskallt Inferno och tillsammans med frilansgruppen Syndikatet konventsäventyret Den svarta tigrinnan och den rykande färska modulen Nharmada. Han har även bidragit med texter till den kommande andra utgåvan av Coriolis och tillsammans med Syndikatet precis färdigställt manuset till en kommande maffig modul om Pelarkvadranten.

Hej Adam, vad gör du om dagarna egentligen?

Jag är lärare i Göteborg samtidigt som jag är pedagogik- och historiekonsult för olika museum i staden. Mycket av min tid går åt till att läsa och skriva.

Ålder?

29

När och varför började du skriva?

Jag började skriva rätt sent runt 25. Jag hade en idé om att bli rockstjärna i tonåren, innan skrev jag mest musik. Sedan tog universitet allt mer tid och jag hade inte samma tid att vara i replokalen. Skrivandet blev ett substitut för musiken och idag dominerar det min fritid. Rollspelsskrivandet har emellertid alltid funnits, jag var som yngre aldrig förtjust i färdigskrivna scenarion, men tog verklig fart när jag satt och väntade på olika supplement till exempelvis Coriolis.

Vad var ditt första rollspel/rollspelsminne?

Det måste varit Drakar och Demoner Expert. Jag hade en kompis vars äldre bror hade boxen. Min första karaktär var en minotaur (jag har alltid varit svag för antiken). Vad jag minns slutade sessionen i fullständigt blodbad och att min karaktär blev nedkastad i en gigantisk kittel och förvandlades till en boeuf bourguignon. Tragiskt. Hur som helst var jag såld på hobbyn många år framöver.

Iskallt InfernoHar du något favoritrollspel? Och vad är ditt bästa rollspelsminne?

Svårt att säga. Jag har alltid tyckt om Chaosium grejer från 80-90-talet. Stormbringer är en klar favorit fast att jag spelat det mycket lite. Simpla system som är enkla att bygga ut är något som jag alltid har gillat. Dessutom tycker jag att det en god idé att baserar spelvärldar på pulp-litteratur. Khelataar är ett annat favoritspel det innehåller dock för mycket regler för min smak. Världen är bra men tyvärr är språket i böckerna inte riktigt väl avvägt på flera ställen. Coriolis är så klart också en favorit.

Den senaste sessionen är alltid den bästa.

Vad är det du gillar speciellt med Coriolis?

Jag har alltid haft ett intresse för morer, vilket var det som fångade min uppmärksamhet först. Alhambra är en plats som jag upptäckte när jag bodde i Spanien. Dit har jag återvänt flera gånger i mitt liv. Jag slutar aldrig förundras över kulturen som växte upp i Spanien under medeltiden. Coriolis spelvärld är väldigt mångbottnad vilket jag gillar. Det finns både en idéhistorisk och religiös aspekt vilket tilltalar mig något fruktansvärt. Att blanda rymden med orientens mystik är för mig, helt enkelt, briljant.

Berätta lite kort om Syndikatet

Det är en grupp ambulerande skribenter som ibland spelar rollspel tillsammans, går ut och tar glas eller går på konsert. En del kände varandra sedan innan men vissa av oss träffades under universitetsåren. Idén att börja skriva material för Coriolis började när flera av oss läste religionsvetenskap och/eller idéhistoria.

Vem eller vad inspirerar dig?

Jag hämtar och lånar friskt från olika dåtida händelser. Människans framsteg och tillbakagångar genom tiden kan ses som min största inspirationskälla. Ofta trumfar verkligheten fiktionen på flera sätt.

Vad är ditt drömprojekt?

Oj, det finns så många. Jag har skrivit en hel del till Coriolis nu så det skulle vara kul att testa något nytt. Att testa att skriva för ett dataspel hade varit intressant och för mig oprövat. Fast det hade också varit kul att få skriva en roman som utspelar sig i Pelarkvadranten. När jag arbetade med det materialet har det kommit upp idéer som inte riktigt fick plats i modulen. De skulle jag gärna delge i romanform.

Tror du 2014 blir Coriolis år?

Jag ställer samma fråga till er. 🙂

Touché. Vi får se till att det blir det!

[divider line_type=”Small Line” custom_height=””]

Syndikatets blogg.

Spana in Iskallt Inferno.

Ladda ner Nharmada.

Kommentarer

    Johan Ekberg skriver:

    Trevligt att få lära känna era medarbetare lite närmare på detta vis. Det är verkligen glädjande att Coriolis lockar sådana kompetenta skribenter som Adam. Jag ser särskilt fram emot att få uppleva ”Pelarkvadranten” eftersom kombinationen bakgrundsmaterial + äventyr är min favoritgrej bland rollspelsprodukter. Kommer ”Den svarta tigrinnan” ges ut av Fria Ligan framöver? Eller går den att få tag på ändå på något sätt?

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan