SL-skola med Spelet om Morwhayle


SL-skolan

Ett av målen med Spelet om Morwhayle är att sprida rollspelen bland ungdomar igen. Därför tycker vi att det är extra kul att berätta om den spelledarkurs som föreningen Dragon’s Lair har anordnat tillsammans med Studiefrämjandet i Stockholm. Kurslitteraturen var just Spelet om Morwhayle, och bilden ovan visar fyra nyexaminerade spelledare: Love, Ramne, Alvar och Isak. Vi låter David på Dragon’s Lair berätta mer:

Före jul fick fyra unga spelare upptäcka Spelet om Morwhayle från Fria Ligan genom en kurs som anordnats av David Rasmusson, ordförande i Dragon’s Lair föreningen, i samarbete med Fria Ligan, Punkt Medis och Studiefrämjandet. Spelet om Morwhayle baseras på de populära ungdomsböckerna av Peter Bergting.

Ingen av deltagarna hade spelat rollspel tidigare, så kursens första tillfälle började med att de fick upptäcka grunderna med karaktärsblad och andra tärningar än vanliga sexsidiga. Därifrån gick de vidare genom friformsspel till regelstyrt spel och kursen avslutades med att en av dem själv fick ta över spelledarplatsen från David och leda gruppen på egen hand.

Med hjälp av en förälder som var med på kursen kommer de nya spelarna nu få upptäcka alla Morwhayles äventyr och hemligheter på egen hand. Kursformatet ska utvärderas för att inom kort göras tillgängligt för fler grupper, med målet att göra rollspel till en större del av den moderna spelkulturen i Sverige.

Hedvig von Hofsten, mamma till en av deltagarna, beskriver kursen som ”ett äventyr som både öppnat nya dörrar för pojkarna och stärkt deras sammanhållning.”

Vi önskar deltagarna lycka till i sitt fortsatta rollspelande. David hälsar att det kan bli fler kurstillfällen, och att de gärna fortsätter använda Spelet om Morwhayle som kurslitteratur. Jättekul, tycker vi!

Kommentarer

  Adam skriver:

  Det här var riktigt kul att läsa! Jag hoppas att fler fritidsgårdar i Sverige nappar på spelet och idén med rollspel. Jag hoppas dessutom att Sverok uppmärksammade händelsen speciellt när det rör sig om unga förmågor som kommer bära rollspelsfanan vidare. Stor eloge till Ligan och Dragons Lair!

  Hurra.

  Mikael skriver:

  Det är verkligen supercoolt! Bra jobbat alla inblandade!

  Thomas skriver:

  Lite snävt av mamman att säga ”pojkarna” istället för ”barnen” tycker jag allt. I övrigt anser jag att det här projektet är något som det behövs mer av.

  Thomas skriver:

  Nu var det väl kanske bara pojkar som var med på kursen iofs men ändå. Principiellt så anser jag att flickor/kvinnor/damer också har givna platser runt rpg-borden.

  Tomas skriver:

  I detta fall syftar nog mamman på just dessa fyra pojkar. Men rent allmänt håller jag verkligen med dig!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan