Signaler från Zonen #4.5 – Den huvudlöse resen


sfz1400Så var det dags för den andra delen av vårt feta dubbelavsnitt med inblick i rollspelsförläggarens glamorösa vardag. Vi hoppar direkt in i smeten och betar av frågorna från er, kära lyssnare. Även om resonemangen emellanåt kanske blir lite dimmiga finns matnyttiga diskussioner om BRP, namnkonventioner och berättelsen om varför en ninja fick en yngre Tomas att med gråten i halsen cykla omkring på öde gator i timtal.

Vi skippar shownotes den här gången, vi svarar bara på frågor ändå!

Kommentarer

  Jörgen Karlsson skriver:

  He-he-he… Så fick jag svar på min fråga (den om konstiga och inspirationslösa namn) och vilken brandfackla det blev. Jag trodde inte att den frågan skulle bli så ”kontroversiell” men jag tyckte att Fria Ligan ändå lyckades ge ett vettigt svar. Så här i efterhand har jag även kommit fram angående ”Tramenze – Intrigernas Flod” vad som skiljer på mig och FL. Fria Ligan ser Tramenze som en kampanjbok med ett äventyr medan jag själv ser det som ett äventyr med en kampanjmiljö. Därav oliktänkandet. Ser man modulen på samma sätt som Fria Ligan så är givetvis det givna namnet det självklara valet.

  Tomas skriver:

  Det blev en bra diskussion, så tack för den något provokativt ställda frågan! 🙂

  Peter skriver:

  Bra och intressant diskussion. För mig återstår bara en fråga – och den riktas väl egentligen snarare till Bergting än till er, men varför Morwhayle? Det ser engelskt ut, det uttalas, åtm. av er, som på engelska – men det är en svensk bokserie med östeuropeisk anstrykning.

  Det går liksom inte riktigt ihop…

  Tomas skriver:

  Som du säger är det nog Peter som kan svara bäst på den frågan. 🙂

  Peter skriver:

  Sagt (eller ja, föreslaget) och gjort! Postar här nar jag fått svar

  Peter skriver:

  Uttala som ni vill, säger Peter förstås, men också: ”det ”korrekta” uttalet är mera-val på engelska: More Whale men med hårt rullande r och utdraget Whale.”

  Så är det!

  Anders skriver:

  Shit vad ni svamlar och gapar i mun på varandra. Stundtals låter det som ett dagis där det är svårt att höra vem som snackar och vad som sägs för nån annan gapar och skriker ut sina åsikter. Ge varandra tid och utrymme att säga vad den personen vill säga. Det blir ett seriösare intryck för den som lyssnar.

  Nils skriver:

  Point taken. Fast den osminkade sanningen är att det är så här vi låter efter några öl på en trevlig höstkickoff. Vi kommer vara mer belevade i nästa avsnitt vågar jag utlova.

  Tomas skriver:

  Vår podd är inget försök att skapa ett seriöst radioprogram, utan en medvetet oredigerad och oregisserad insyn i Ligans stundtals kaotiska inre. Men vi ska försöka skärpa oss! 🙂

  Peter skriver:

  Jag vet inte jag. Jag gillar att känna mig inbjuden till Fria Ligan’s vardagsrum (Christians i det här fallet, va?). Det finns en skön IKEAsoffa man kan sitta i, massa brädspel i bokhyllan och mellanöl i kylen. Hemtrevligt!

  Petter B skriver:

  Är nöjd med svaret på min fråga om BRP. Det blev intressant, precis som jag tänkte mig. Gillade också kartdiskussionen. Tycker att det är ett så pass intressant ämne att det borde gå att göra ett helt program om bara kartor och rollspel. Illustrationer är ett annat ämne som hade varit intressant att utveckla.

  Tomas skriver:

  Jepp, håller med – kartor och illustrationer är definitivt ämnen värt ett eget avsnitt. Vi kanske skulle bjuda in någon av ”våra” illustratörer och/eller kartritare som gäster?

  Petter B skriver:

  Absolut. FL:s illustratörer och kartritare är intressanta, men också några av Äventyrsspels gamla vore kul att lyssna på. Personligen har jag svårt att tänka mig det första Mutant utan Peter Johnsson (som väl också smitt svärd till Arn-filmerna, Erik Granström skrev ju om honom på sin blogg). Honom skulle det vara intressant att höra. Och se nya omslagsbilder av, gärna till M0. Alla hans Mutant-omslag är magiska för mig.

  Tomas skriver:

  Håller med om att Peter Johnssons Mutant-bilder är magiska!

  Kosta skriver:

  Apropå BRP, så har Krille på Rävsvans Förlag en sjysst enkel modern BRP-variant som ska kunna spelas till Trudvang. Kolla in den här:
  http://rollspelssmedjan.wordpress.com/2013/11/22/smitt-av-jarn/

  Jens Go Game skriver:

  Tack för en bra pod igen. Gillar den verkligen. Jag blev väldigt nyfiken på Christian idé om Svavelvinterreglerna till Kult. Det skulle vara något, kanske för en fenix artikel. Hur man portat reglerna i svavelvinter till Kult. Måste säga att reglerna för svavelvinter är de som passar mig och hur jag vill spela på ett fantastiskt sätt. Kult är ett rollspel som jag tok gillade när jag var tonåring, men Kult var svårt att få flyt i med BRP regler. Skulle verkligen vilja se hur de kunde flyta ihop.

  Tomas skriver:

  Kul att höra! Jag vet att Svavelvinters regler (inte minst skuggspelet) har använts i andra fantasy-settings, men jag vet inte om någon har testat dem i en modern setting. Skriv gärna och berätta i så fall!

  Henke skriver:

  Tack för svar på frågorna! Tycker personligen inte ni skall ta till er av kritiken att ni ”svamlar och gapar”. Det är precis såhär jag vill att det skall låta – skitigt och äkta 🙂

  Magnus skriver:

  Hej,

  Jag tycker ni ska fortsätta precis som ni gör. Det är en fantastisk podcast att lyssna på och jag tror den stora öppenheten är en av de stora fördelarna med den jämfört med ånga andra podcasts. Jag tycker inte den är rörig så fortsätt som ni gör. Det enda klagomålet jag har är att ljudkvaliteten kunde vara bättre.

  Mvh Magnus

  david skriver:

  Hej tack för en grymm pod kan aldrig få nog och vill bara ha mer. Skulle vara kul med ett avsnitt helt ägnat åt mutant. Kanske till och med höra när ni spelar

  Tomas skriver:

  Tack för uppskattningen! Borde vara dags för ett nytt avsnitt snart. 🙂
  Vårt första avsnitt handlade mycket om Mutant – men absolut, visst ska vi prata mer om det spelet framöver!
  Ett avsnitt med sk ”actual play” är faktiskt något jag har funderat på. Vore kul – kanske om man kan dramatisera det lite med musik och sånt?

  Kosta skriver:

  Låter farligt att höra oss i ”actual play”, men det går ju att klippa 😉

  david skriver:

  Ja acctual play med dramatisk musik mumma

  Johan Lundström skriver:

  Diskussionen om BRP påminner mig om når det skulle göras en halvofficiellt statning av The Red Emperor, en av de verkliga tungviktarna i RuneQuest/Glorantha.

  Statblocket var på fyra A4-sidor. 😮

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan