Om landet Priszca och vildmarkens varulvar


De hade färdats hela dagen utan avbrott, hade bergen bakom sig och rörde sig norrut i den del av landet som kallades Priszca. De hade gett sig av från härbärget i Kevermez innan gryningen och hade lagom till solnedgången nått utmarkerna. Här vallades inga får eller såddes någon jord. Det ogästvänliga landskapet var hem för gråfolk som obarmhärtigt gav sig på allt och alla som kom för långt in på deras marker. För länge sedan hade området varit bebott och ibland dök ruiner upp som bleka minnen av tiden innan häxmästaren spred sin ondska över landet.

Trötta gick sällskapet över en stenbro där ett tunt spegelblankt istäcke hade lagt sig över vattnet. På andra sidan fanns en åker där hundratals mörkgula pumpor trängdes i den frosttyngda jorden. Fortfarande var det långt kvar, men det fanns ingen tid för att vila. Snön föll tätare nu och det var mycket kallare i luften. Det var vitt på marken och fullt av vargspår igen. Men även spår av stövlar. Briar, tänkte Arteil och böjde sig ner vid spåren. Hade Briar följt efter vargarna – eller tvärtom? Hade de rentav gjort gemensam sak? Scurvley hade muttrat något om opålitliga varulvar men sedan hållit tyst.

Stormen överraskade vandrarna. På några sekunder var världen insvept i glittrande snö och isande vind. Men de var inte ensamma längre. Arteil såg dem först. Mörka skepnader i stormen. Fler och fler och allt närmare kom de. Han uppmärksammade Gilrem på skepnaderna. Hans far försökte låtsas som ingenting och nickade åt Arteil att göra samma sak. Scurvley drog ett bloss på sin pipa. ”Det fungerar inte. De har haft vittring på oss i flera kilometer.”

De var omringade. En efter en ställde sig vargarna upp på bakbenen och gick närmare. Några var i vargform, andra såg mer eller mindre mänskliga ut. Gilrem öppnade händerna, gjorde sig redo för strid – men de skulle inte ha en chans. Varulvarna var helt enkelt för många.

Ovanstående text är ett utdrag ur boken Häxmästaren, del 1 i Peter Bergtings trilogi Legenden om Morwhayle som vårt kommande rollspel Spelet om Morwhayle bygger på. Du kan förbeställa spelet i vår webshop och får då ett extra, exklusivt Hjälteblad.

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan