Om häxmästaren och Morwhayles vakthundar


”Vad menar du? Är jag inte en hund?” frågade Briar. Men han visste redan svaret. Hade anat det så många gånger, men till slut fogat sig i sin roll. Lagt sig under bordet och blivit något han egentligen inte var.

”Bargesterna är Morwhayles skyddsandar”, fortsatte ledaren. ”Dess vakthundar för att använda ett annat ord”. Bargesterna runt bordet skrattade pliktskyldigt. ”Vi har beskyddat Morwhayle under många hundra år, aldrig lierat oss med någon – utom staden.”

Han gjorde en konstpaus och lät orden dröja kvar innan han fortsatte. ”Malda försvann för tio år sen. Vi vet inte detaljerna – mycket är dolt i dunkel från den tiden. Vad vi däremot vet är att hon kom att hamna hos häxmästaren, Wurzel Stern.”

”Häxmästare?” sade Briar och gjorda inga försök att dölja sin förvåning.

Han kämpade för att hålla borta ångesten som var på väg till ytan som en luftbubbla under vatten. Hjärtat bultade hårt i den håriga bröstkorgen.

”För många år sen var det här ett mörkt och ondskefullt land”, började bargesten. ”Det styrdes av ett råd av onda magiker som var korrupta och giriga. De utarmade landet och förslavade alla som gick emot dem. Deras ledare var besvärjarkungen Wurzel Stern, ondskan personifierad. Men med tiden började Rådet att splittras. Några av magikerna ville inte längre dansa efter hans pipa och gjorde revolt. År av blodiga strider följde. Världen kastades in i ett mörker den aldrig förut sett och Wurzel Stern blev häxmästaren. Men en av magikerna i Rådet, Gilrem Krill …”

”Arteils far!” utbrast Briar.

”Exakt”, muttrade bargesten. ”Tillsammans med några få andra magiker som stod Gilrem nära ordnade Arteils far ett uppror. De fick hjälp av Goorl-Oms tempelvakter och tillsammans marscherade de mot häxmästarens torn i Murlegh där de bekämpade honom. Rådet fanns inte mer och istället inrättades en akademi för studier av magin – för att kunna använda den på rätt sätt och inte till ondska.”

Ovanstående text är ett utdrag ur boken Häxmästaren, del 1 i trilogin Legenden om Morwhayle som vårt kommande rollspel Spelet om Morwhayle bygger på. Du kan förbeställa spelet i vår webshop och får då ett extra, exklusivt Hjälteblad.

Kommentarer

    Mikael skriver:

    Jag ser verkligen fram emot morwhayl. Precis som ni har pratat om hoppas jag att det ska fungera bra att spela med mina barn. Vi har spelat rollspelet Äventyr ett tag och det har funkat bra men jag har en förhoppning om att äldsta sonen ska komma igång och spela med sina vänner och inte bara med mig och då tror jag det här kan vara en bra brygga.
    Då tror jag att enkla färdiga äventyr är bra därför hoppas jag att de äventyr som följer med (vilket är en superbra grej) har en ganska enkel struktur så att oerfarna spelledare kan hantera dem.

    Tomas skriver:

    Kul att höra! Det är precis sånt vi hoppas på med Morwhayle – inte bara ett spel man spelar med sina barn, utan också ett spel som yngre spelare kan spela själva. Vi har lagt upp äventyren pedagogiskt (hoppas vi!) utan att göra dem rälsade. Metoden vi använder för att uppnå det är att varje äventyr har en ”äventyrskarta” som delas ut till spelarna tidigt i äventyret. Äventyrskartan visar de viktiga platserna i äventyret, men spelarna är fria att besöka dem i vilken ordning de vill.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan