Äventyren i Spelet om Morwhayle


Spelet om Morwhalye ger dig allt du behöver för att börja spela direkt i lådan: Hjälteblad, tärningar, kartor – och äventyr. Inte bara ett kort introduktionsscenario, utan en matig Äventyrsbok som innehåller tre kompletta fullängdsäventyr. Tillsammans bildar dessa tre äventyr en kampanj som kan räcka i 5-10 spelmöten eller mer – beroende på hur långa era spelmöten är förstås!

De tre äventyren är skrivna för att visa upp olika delar av Morwhayles värld. Premissen för hela kampanjen är kampen mellan Rådet och Morwhayles vakthundar, men äventyren har många andra aktörer och intressen också. Gemensamt för alla tre äventyren är att saker sällan är som de först verkar, och att det sällan är glasklart vem som är ond och vem som är god.

Nedan följer korta beskrivningar av upptakten på de tre äventyren. Med varje äventyren medföljer en äventyrskarta, som spelarna får tidigt i äventyret och som visar de viktigaste platserna. Syftet med detta är att ge spelarna valfrihet och undvika rälsning, men ändå ge dem något att utgå från och vägledas av.

Dödens blå flammor. Någon mördar magiker i Morwhayles gränder. Vem ligger bakom dåden och vad är syftet? Hjältarna kan själva bli misstänkta och tvingas vandra på stadens skuggsida för att rentvå sig själva och hitta sanningen – en sanning som väcker gamla oförrätter till liv och som kan hota hela Morwhayles existens…

Dimöns härskare. Hjältarna skickas ut till Morag, ”Dimmornas ö”, två dagars seglats väster om Morwhayle. All kontakt med ön är bruten och Vakthundarna befarar att Rådet har ett finger med i spelet. Trubbel börjar redan under färden ut, och vid ankomsten inser Hjältarna att något är fel på ön – mycket fel…

Vindens mörka skugga. Före magikerkrigen var hedmarkerna söder om Morwhayle bördig jordbruksmark. Nu är de ett träskliknande ödelandskap, där oknytt och monster härjar och få människor sätter sin fot. Men Vakthundarna har förlorat ett mycket viktigt föremål ute på heden – en artefakt som det blir Hjältarnas uppgift att söka rätt på…

Du vet väl att du kan förbeställa Spelet om Morwhayle i vår webbshop? Alla som förbeställer hos oss får ett exklusivt sjunde Hjälteblad medskickat: Skorstensfejaren! Du kan läsa mer om spelet och Morwhayles värld i vår nyligen utökade specialsida för spelet.

Kommentarer

    marcus skriver:

    Ser fram mot detta spel

    Marcus skriver:

    Kan ni inte även göra en världsbok om morwhayle

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan