Svavelvintern är här igen!


Ryktet är sant! Ända sedan rollspelet Svavelvinter sålde slut bara några månader efter releasen har vi funderat på detta med nytryck. Tanken var att vänta med en ny utgåva av spelet till efter det att Erik Granströms nästa konflux-roman Vredesverk kommit ut nästa år. Samtidigt kände vi att vi ville få ut spelet på nytt ganska omgående. Ett spel som inte finns i butikshyllorna har svårt att leva.

Vår lösning på den gordiska knuten är att klyva spelet i två delar: Regler och Värld. Nu i höst (preliminärt i oktober) kommer den nya Regelboken. Innehållet är i stort sett samma som i den första utgåvan, men de (få) småfel vi hittat har rättats till, och några nya illustrationer har tillkommit. Framförallt får spelet ett helt nytt omslag (bilden ovan är en nästan färdig version), signerat Joakim Ericsson. Den nya Regelboken får samma format och höga tryckkvalitet som den första utgåvan, men eftersom sidantalet blir lägre blir den lite lättare att hantera.

Det är från och med nu möjligt att förbeställa den nya Regelboken i vår webbshop.

Vi erbjuder också Regelboken tillsammans med modulerna  Tramenze – Intrigernas flod och Tricilve – Lojalisternas tid och Svavelvinters kartpaket till ett förmånligt paketpris.

Nästa år kommer så en ny Världsbok, som uppdaterar spelvärlden till det konfliktfyllda läge som råder i Vredesverk. Flera nya texter kommer att ingå i den, vissa skrivna av Erik Granström själv, flera nya illustrationer, samt ett helt nytt introduktionsäventyr. Vi återkommer med mer information.

Kan man då, i väntan på Världsboken, spela spelet med bara den nya Regelboken? Jodå, det går bra! På vår nedladdningssida finns flera äventyr till spelet för gratis nedladdning, samt kartor och artiklar. Det finns ju två stora kampanjmoduler till spelet i handeln, och slutligen får alla som köper den nya Regelboken hela den första utgåvan av spelet i PDF-form, där den nuvarande världsbeskrivningen ingår. (Det spelar ingen roll om ni köper direkt från oss eller via återförsäljare – bara mejla oss så löser vi det.)

Kommentarer

  Henke skriver:

  Som ägare av första boken kommer jag givetvis införskaffa även denna regelbok. Dels för att hålla samlingen intakt men även för att, precis som ni skriver, boken blir mer lätthanterlig.

  Tomas skriver:

  Trevligt!
  För grupper som redan har den första utgåvan kan det ju kanske vara användbart med extra ex av just regeldelen vid spelbordet. 🙂

  Triarius skriver:

  Men när ska det hinnas med Coriolis…? =(

  Kosta skriver:

  Det här är ingen ny produkt så den tar ju ingen egentlig produktionstid. Coriolis påverkas mer av att själva texten ska bli färdig – den nya horisontendelen framför allt.

  Det kommer ett blogginlägg inom kort om Coriolis. Jag blir alltid glad när någon frågar.

  Alf Joakim Persson skriver:

  Kul!.. Men också lite snopet?
  De mindre sidantalet blir en klar förbättring vad gäller hanteringen av boken, men tycker nog att vi som
  stöttat projektet från början borde få någon bonus vid köp av denna så snart utgivna reviderade utgåva?

  Tomas skriver:

  Well, huvudsyftet med att trycka en ny upplaga är att göra spelet tillgängligt för alla som inte hann köpa den första utgåvan. Vi har tyvärr inte ekonomiska marginaler nog för att sälja den nya upplagan med rabatt. Det skulle också bli väldigt svårt att administrera.

  Björn skriver:

  Hej,

  Vad innebär ”oktober”? Pratar vi om nästa vecka eller om en månad?
  Givet köp i alla fall. 🙂

  Tomas skriver:

  Faktum är att filerna gick i väg till tryckeriet i går. De har tydligen mycket att stå i just nu, men de har lovat oss leverans 22 okt, vilket innebär att förbeställare och återförsäljare bör ha sina böcker för oktober månads slut.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan