Sommaräventyr till Svavelvinter


För er som fått nog av sol och värme – eller som vill spela lite rollspel ute i bersån – finns nu tre kompletta äventyr till rollspelet Svavelvinter för gratis nerladdning. Klicka på äventyrens bilder nedan eller gå till Svavelvinters nedladdningssida. Alla tre äventyr är skrivna för karaktärsdrivet spel och är försedda med färdigifyllda karaktärsblad, så det är bara att printa och spela! Alla tre är layoutade av den mästerlige Jörgen ”Klaatu” Karlsson, känd för sitt bidrag Kolflagornas kastell till förra årets scenariotävling, och förstås för sina äventyr till rollspelet Fantasy! De tre äventyren är:

Griftehjärta, skrivet av den flitige forumisten Pauli ”Baldyr” Paananen, var konventsscenario på årets Gothcon – missade ni chansen att spela det då kan ni prova på nu! Efter handelsbaronen Koster da Karnaldis plötsliga död blir kampen om arvet bitter på godset Kosterheim. Och vad låg egentligen bakom dödsfallet? Som extra bonus ingår en beskrivning och karta över hamnstaden Tigôld på Trakoriens sydö Saphyna.

 

 

Döds ände, skrivet av Anders Sveen och Jonas Möckelström, är ett mycket populärt scenario där spelarna tar roller som noviser hos de fruktade shaguliterna timmarna före sektens undergång. Det publicerades ursprungligen i speltidningen Fenix nr 4/2012. Med äventyret följer en karta över shaguliternas högkvarter Järntornet samt en karta över hela Marjura.

 

 

Arhems sista dagar är som bekant spelets introduktionsäventyr och ingår i grundboken. Det är skrivet av Fria Ligan och bygger på händelserna under det dramatiska slutet av Erik Granströms roman Svavelvinter. Det finns nu som separat PDF för lättare hantering. Med i nedladdningspaketet finns, förutom ifyllda karaktärsblad, också kartor över klippön Marjura och huvudorten Arhem.

Kommentarer

  Baldyr skriver:

  Den som väntar på något gott, minsann… 🙂 Verkligen ett jättetack till Jörgen för all hjälp med inte minst stadsöversiktskartan i Griftehjärta!

  Själv tänkte jag inom kort posta lite ”marginalanteckningar” till Griftehjärta på forumet. Så som varianter, alternativa karaktärer och sådant som vi har med oss i bagaget från konventsarrangemanget. Formatet tillät helt enkelt inte någon utvidgning av materialet!

  Jag håller för övrigt också på att brodera ut beskrivningen av själva staden Tigôld på forumet, även om det alltså inte finns några planer på att sammanställa och lägga upp det materialet här på hemsidan. Exempelvis om stadens undre värld, som det hänvisas summariskt till i äventyrstexten, samt en närmare titt på flera av stadens olika ”skiljedomare” som endast omnämns vid namn. Men det blir också en djupdykning i stadens politiska intriger, med skuggspel och allt, liksom äventyrsförslag och troligen också ramverket till en kampanj i staden! (Arbetsnamn: ”Ur askan i elden”.)

  Björn skriver:

  Härligt!

  Baldyr: Jag gillar dina inlägg om Tigôld i forumet. Keep up the good work!

  Baldyr skriver:

  Björn: Tack, tack…! Du får mer än gärna komma med kommentarer också. 🙂 Just nu skulle jag dessutom behöva litet uppslag till vilka konspirationer stadens handelsmän, handelshus och handelsgillen egentligen skulle kunna vara inblandade i…

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan