Lojalisterna tar form


Arbetet med modulen Tricilve – Lojalisternas tid är inne i en intensiv fas. Eriks Granströms grundmanus är färdigt sedan länge, men det är först nu efter årsskiftet som vi i Ligan på allvar har börjat jobba med materialet. Jag själv lägger till speldata och filar lite på själva scenariot, medan skribenten Jerry Lasota lägger till fantasiska platser och personer till själva kampanjmiljön – allt under Eriks överinseende förstås!

Särskilt kul tycker jag det är att modulen och scenariot tydligt knyter an till skeendet i Eriks romaner. Flera trådar från Slaktare små fortsätter här, och många personer och platser i modulen kommer att dyka upp i nästa del av romansviten. Modulen innehåller till och med små tjuvtittar på nästa bok, i form av korta citat som inleder varje kapitel.

Även illustrationsarbetet pågår, se ett exempel från Magnus Fallgren här intill.

Boken får samma format som Tramenze – Intrigernas flod, men kommer att bli betydligt tjockare och framförallt innehålla mer kampanjmaterial.

Vi siktar på att skicka Tricilve – Lojalisternas tid till tryck på senvåren, och om allt går som det ska finns boken ute till försommaren.

Kommentarer

  Guendolin skriver:

  Jag har fått smygspela scenariot och jag måste säga till alla att detta är ett härligt äventyr!

  Jens go game skriver:

  Underbart, ser fram emot det. Senvåren låter mycket trevligt.

  Henke skriver:

  Ett givet köp!

  Henke skriver:

  Vad är det förresten för typ av äventyr? Klassiskt eller mer karaktärsdrivet?

  Tomas skriver:

  Scenariot är i grunden klassiskt, i betydelsen att det inte bygger på specifika karaktärer utan kan spelas av rollpersoner av olika slag. Premissen är att karaktärerna är i tjänst hos Ingolmo Dokella, Perukmakarnas ledare.

  Men, upplägget är ganska fritt och scenariot kan definitivt funka som fond även till en karaktärsdriven mini-kampanj. Eller en hybrid, vilket är fallet i Ligans speltest. Ingolmos uppdrag finns där, men karaktärerna har egna agendor vid sidan av.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan