Ligan stormar vidare efter händelserikt 2012


Så här i slutet av ett spännande år är det alltid roligt med tillbakablickar. För vår del på Fria Ligan har det varit ett fantastiskt år som till stor del har handlat om Svavelvinter. När vi tänker tillbaka är det svårt att fatta att vi satt och läste korrektur i början av året medan Christian febrilt layoutade den mastiga volym som många nu har i sitt hem.

Ni som följt bloggen har kontinuerligt kunnat följa Svavelvinters utveckling och alla de nyheter som dykt upp, som Döds ände i Fenix, vår lyckade scenariotävling med vinnarbidraget Kärleksspelen och nu senast Tramenze i butikerna. Till vår glädje har Svavelvinter sålt bra och är slut i vårt lager, men finns kvar i butik.

Förutom på bloggen så finns en massa att läsa om Svavelvinter på vårt forum, som till exempel det fanbaserade Projekt: Konfluxsviten i syfte att konvertera originaläventyret Svavelvinter och kanske hela konfluxsviten till den nya inkarnationen av spelet.

För er som missade kartan till Trakorien i första seansen lyckades vi ordna till en ny karta – nu även med Argond på baksidan.

Även om det mesta har handlat om Svavelvinter har vi gjort andra saker också. I början av året öppnade Tomas upp för speltest av rollspelet Morwhayle som blev väldigt lyckat – fler hörde av sig än vi hade hoppats. Det andra speltestet under året var minst lika välkommet.

Coriolis har inte stått still heller – det har filats och speltestats, rymdstridsregler har gjorts och FATE-mekanik har diskuterats, inte minst på forumet. Dessutom har vi lyckats släppa en till produkt, Gränsrymden och Djachroum samt haft utomordentligt stöd av Syndikatet som jobbar på modulen till Pelarkvadranten och ett annat gäng frilansare som skrivit Reningsverket i Fenix.

Så var det med 2012. 2013 kommer att bli minst lika roligt. Bland mycket annat planerar vi:

 • Spelet om Morwhayle, rollspel baserat på Peter Bergtings böcker och illustrerat av honom.
 • Lojalisternas tid, nästa modul till Svavelvinter som är skriven av Erik Granström själv.
 • Ett nytt regelverk till Coriolis och den efterlängtade kampanjmodulen Emissarien som försvann.
 • Och så jobbar vi vidare på vårt ännu icke namngivna postapokalyptiska rollspel.
 • Vi besöker Gothcon i påsk, där det blir konventsscenarion till alla våra tre spel. Kom dit!

Sist men inte minst vill vi tacka alla för ett väldigt härligt 2012 och önska ett Gott Nytt År!

Kommentarer

  Daflum skriver:

  Jag kommer personligen storma er om ni inte ser till att Coriolis får högsta prioritet 😉 alltför många svältfödda år makes Daflum a cranky person.

  Henke skriver:

  Gott nytt år och tack för att ni gör så fantastiskt välgjorda spelprodukter!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan