Undergången kommer i Fenix


Som ni kanske läst i senaste Fenix kommer vårt postapokalyptiska brädspel Förbjuden Zon att medfölja som bilaga i nästa nummer av tidningen (som borde komma i slutet av januari).

Allt som behövs för att spela är en sax för att klippa ut spelkorten och ett antal spelmarker (gem och mynt funkar). Antalet spelkort är nerbantat, men ska räcka för en spelomgång och fler spelkort kan vi nog publicera efter hand här på Fria Ligans sajt.

Jag skapade ursprungligen spelet för några år sedan, och har filat på det då och då sedan dess. Vi har demospelat prototyper av spelet på konvent som Ligan besökt, ofta med lyckat resultat. Förbjuden Zon är snabbspelat och skapar ofta dråpliga situationer vid spelbordet.

Varför publicerar vi då spelet i Fenix? Den främsta anledningen är att vi varken har tid eller pengar just nu till att ge ut spelet som ett komplett brädspel. Vi har många järn i elden och det känns mycket roligare att ge ut spelet nu, i denna form, än att sitta och trycka på det några år till för att kanske ge ut ett riktigt brädspel senare.

En annan anledning är vårt nya planerade postapokalyptiska rollspel. Det spelet har viss släktskap med Förbjuden Zon, men har en annan ton och stämning. De två passar helt enkelt inte riktigt ihop. Ett alternativ vore att göra om Förbjuden Zon för att de två ska passa bättre ihop, men då är vi tillbaka i det där med tid och pengar. Och inget hindrar ju att vi gör ett nytt, annorlunda postapokalyptiskt brädspel senare!

 

Kommentarer

  Peter skriver:

  Grymt – bra beslut!

  MagerValp skriver:

  Kul, äntligen! Om ni lägger upp den som PDF eller så också så kan man ju beställa ett par ex genom https://www.thegamecrafter.com/

  Tomas skriver:

  Precis. Vi kommer nog att lägga upp Fenix-bilagan som PDF här på sajten ett tag efter det att Fenix har kommit ut.
  http://www.artscow.com/ har jag också testat till spelkort, brukar bli bra.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan