Tramenze i advent


Kort uppdatering: Tramenze – Intrigernas flod, den första modulen till rollspelet Svavelvinter, kommer att levereras från tryckeriet första veckan i december, och vi kommer att skicka ut till förbeställare och återförsäljare så fort vi bara kan.

Det har varit lite stillsamt här på bloggen ett par veckor, men det betyder inte att inget händer – tvärtom! Arbetet går framåt med god fart vad gäller Coriolis2/ESF (som vi överväger att göra till en enda härlig monsterprodukt), Morwhayle RPG (kommer att demospelas på Lekberg’s Board Game Day nu på lördag, Lojalisternas tid (nästa modul till Svavelvinter) och andra, ännu mer eller mindre hemliga, projekt.

Och ni har väl inte missat den härliga energin som sprudlar i Projekt: Konfluxsviten på vårt forum – ett antal eldsjälar som påhejade av Ligan och Erik Granström uppdaterar de gamla konflux-modulerna från 80- och 90-tal till det nya Trakorien och det nya regelverket.

Kommentarer

  Advermonat skriver:

  Som stor Coriolis-fantast ser jag mycket fram emot ESF. Men snälla, snälla – gör ingen monsterprodukt av både regler och äventyr. En regelbok bör vara en renodlad produkt som kan läsas från pärm till pärm av alla, både SL och spelare. Jag vill att spelarna ska kunna köpa och läsa fritt i en regelbok utan att jag ska svettas över att de ska (råka) kika på äventyrets ”hemligheter”… Dessutom är det väldigt opraktiskt att behöva bläddra i ”äventyret” när man ska kika på regler, och tvärtom. Ofta behöver man båda böckerna uppslagna samtidigt bakom skärmen.

  För de som vill spela ESF med de gamla reglerna så blir det en massa onödigt material i samma bok. Och ännu värre för de som bara är intresserade av de nya reglerna… Jag ser ingen poäng alls med att kombinera de båda, bara förluster för alla inblandade.

  En vinst för alla är dock att ha stats för både gamla och nya regler i ESF, vilket det väl har varit tal om?

  Förstår om fokus är på dessa produkter nu, men jag är lite nyfiken på hur det går med uppföljarna till ”Ljusblomman” och ”Mahanji”? Och sen får ni gärna göra en POD av ”Sanningen om SS-18”, som ju redan är klar som den är?

  Stort tack till Fria Ligan för er kreativitet och ert engagemang kring detta underbara rollspel!

  khalid skriver:

  Håller med om att det skulle bli krångligt med allt tillsammans, jag tänker främst på min egen spelgrupp där vi planerar att köpa flera exemplar av regelboken

  Tomas skriver:

  Kloka synpunkter! Men vem har talat om bara en bok… 🙂

  Advermonat skriver:

  Antyder du att det kan vara frågan om en box med olika böcker? Ja det löser ju några av de praktiska problemen… Fast inte för dem som bara är intresserade av de nya reglerna, och som ”tvingas” köpa en mastig äventyrskampanj för att få tillgång till dessa. Och kanske vill ha flera ex till spelgruppen dessutom. Men jag kanske gissar fel… En ”tredje horisonten”-box med massa bakgrundsmaterial och kartor, ja det vore däremot fint. 🙂 Kanske med regler fast utan ESF. Eller med ESF fast utan regler… Ja ni förstår hur jag menar.

  Khalid skriver:

  Mina erfarenheter av fria ligan säger mig att man förmodligen kommer kunna komma överens om att specialbeställa grejerna så att man kommer kunna få allt man kan önska och mer därtill!

  Daflum skriver:

  Sålänge det kommer innan midsommar är jag nöjd med Coriolis. Det verkar ändåså som ni siktar på att släppa bägge samtidigt, kalla det en phoenix-edition med vet ja 😉

  Sen hoppas jag att ESF är relativt lik piritboken i utförande men det tror jag att jag redan nämnt i forumet.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan