Under huven…


…på Fria Ligans automobil händer det en hel del saker som inte kanske syns så mycket utåt. Ännu. En liten uppdatering:

 • Modulen Tramenze – Intrigernas flod till Svavelvinterspelet är nu smärtsamt nära att gå till tryck. Christian finslipar nu de sista, sista detaljerna. Vi har sagt leverans under november, och det ska vi hålla. Boken blir förresten 80 sidor i stället för 76.
 • Nästa Svavelvintermodul, Lojalisternas tid av Erik Granström själv, är i stort sett färdigskriven. Illustrationsarbete, speltest och layout väntar under vintern och vi siktar på att lansera boken på vårkanten.
 • Nisse och Kosta testar nya Coriolisregler, tillsammans med den efterlängtade kampanjmodulen Emissarien som försvann, för fulla muggar med sin ordinarie spelgrupp. Jag övervakar det hela på distans och kommer med glada tillrop och förvirrade förslag.
 • Rollspelet Morwhayle är i stora stycken färdigskrivet, och speltestas sedan i somras både internt och externt. Vi i Ligan körde scenariot Dimöns härskare (ett av fem introäventyr) på vår lilla höst-kickoff härom helgen, mycket trevligt! Christian har satt layoutmallen (som blir något utöver det vanliga!) och de första kapitlen börjar bli klara. Vi vill inte sätta någon deadline för spelet, men Gothcon (påsk) är vår målsättning.
 • Och så har vi börjat speltesta vårt kommande postapokalyptiska rollspel. Jag har skrivit intensivt på det de senaste veckorna och det första speltestet (i förrgår) var lyckat!
 • Förresten, ni kommer väl till Lekberg’s Board Game Day i Stuvsta stationshus i Stockholm 24 november? Ligan kommer dit och demospelar Morwhayle RPG och pratar med alla som vill komma förbi. Och så blir det Svavelvinter, har vi hört!

Kommentarer

  Kristoffer skriver:

  Bra fart på nyheterna nu, stora tummar upp!

  marcus schönbeck skriver:

  Fan kan inte ni återuppta mutant

  Daflum skriver:

  Ni skulle seriöst behöva mer medarbetare med alla de projekten 😉

  som vanligt så tjatar jag på att fokusera på Coriolis, är det möjligt att få se ESF och de nya reglerna innan midsommar? (har gett upp hoppet om innann jul)

  Kosta skriver:

  Det är målet. Nu talar vi realistiskt 🙂

  Jag och Nisse jobbar som sagt på Coriolis 2. Speltesten fortgår och ESF modifieras med dem.

  Daflum skriver:

  Nåväl det låter ju bra. Kommer inte ESF och det nya regelsystemet nästa år kommer jag döpa om det till Emmisarien som försvann FOREVER 😉

  Sakara skriver:

  Ser bra ut men verkar som det är väldigt mycket på så få personer.

  Det jag mest ser fram emot är Morwhayle och Coriolis. Nu har jag visserligen sågat Coriolis system vid fotknölarna men man ska aldrig vara helt stängd för nya vinklar på olika system

  Tomas skriver:

  That’s the spirit! 🙂

  Jo, det kan låta som väl många bollar att hålla i luften. Och det kanske det är. Men flera av projekten pågår parallellt och är i olika faser, så de påverkar inte varandra så mycket. Tex är Morwhayle skrivet till 75% och layoutmallen klar, nu väntar vi i princip på bilder. Tramenze är redan på tryck och Lojalisternas tid är i speltestfas. Kosta och Nils jobbar enbart med Coriolis, de speltestar ESF och det nya regelverket samtidigt.

  Sakara skriver:

  bara två som speltestar nya regelsystemet och setting i Coriolis?

  Tomas skriver:

  Nejdå, de bara ansvarar för det. Så vitt jag vet är det två kompletta spelgrupper som speltestar C2 och ESF just nu.

  Kosta skriver:

  Tomas sammanfattar bra kan man säga.

  Ur Coriolissynvinkel handlar det minst lika mkt om test av ESf som av reglerna. Ang reglerna så är det mest avbrotten från FATE som måste testas, tex rymdstrid, nya mystikerregler, initiativcirkeln, etc.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan