Tävlingsscenarion att ladda ner


Så! Nu finns de fyra tävlingsbidrag som inkom under höstens lilla scenarioskrivartävling att ladda ner i en liten pdf här på sajten. Kärlek, drama och ond bråd död utlovas i bidragen signerade David Altsäter (”Kärleksspelen”), Jörgen Karlsson (”Kolflagornas Kastell”), Andreas Williamson (”Kampen om arvet”) och Joel Haglund (”Kärlek och hat”).

Du hittar scenariohäftet här. Och som vanligt har vi lagt upp den på nedladdningssidan för Svavelvinter.

Kommentarer

  Erik G skriver:

  Måste säga att jag bugar för Ligans förmåga att leverera.

  Abzulvanen i mig nickar förstås även åt den kompletta kvartetten tävlingsscenarier och deras skapare: Må de erfara ett fortsatt fyrfaldigt leverne!

  davalt skriver:

  Imponerande snyggt och snabbt levererat från Ligan. Fortsätt så!

  Joel Haglund skriver:

  Jag suckar åt ironin i det faktum att mitt halvbra scenario och vinnarscenariot utspelar sig samtidigt, under Sjublommors afton. Haha… aja, välskrivna scenarier, hatten av för er andra!

  Klaatu skriver:

  ”Äntligen”, som Gert Fylking skulle ha sagt. Jag har nu läst igenom alla tävlingsbidragen och det första som slår mig är hur välskrivna de är. Jag hade förväntat mig ett eller möjligen två bra scenarion (förutom mitt eget) medan resten skulle vara skit. Men här blev jag motbevisad och jag kan förstå att jurymedlemmarna slet sig i sina långa skägg innan de kunde utnämna en vinnare. Jag tänkte att det kunde vara intressant för de andra tävlande (och alla andra för den delen) att få höra mina kommentarer om respektive scenario.

  KÄRLEKSSPELEN: Ett mycket välskrivet och intressant scenario. Jag skulle vilja säga udda men tydligen är idén om att spela kärlekskrank friare vanligare än man tror. Det jag tycker är det bästa med scenariot är det klart definierade målet och att karaktärerna är varandras antagonister. Själv är jag alldeles för inriktad på samarbetande karaktärer även om de inte ser allt från samma håll. Detta scenario skulle kunna bli hur kul som helst om man spelade igenom alla sju tävlingsgrenanar. Inspiration till denna tävling kan hämtas från de otaliga ynglingaspel som beskrivs i Jan Guillous böcker om riddar Arn. Bra jobbat David.

  KOLFLAGORNAS KASTELL: Tävlingens klart bästa scenario och den moraliska vinnaren. Det är helt absurt att Fria Ligan lät sig mutas av några kakor…

  KAMPEN OM ARVET: Kanske det intressantaste bidraget i tävlingen. Idén är mycket bra men strukturen är lite för osammanhängande. Detta scenario är nog det som skulle ha vunnit mest på om tävlingsbidragen hade fått vara lite längre (se kommentar om detta nedan). Jag gillade verkligen de välbeskrivna karaktärerna och önskade att de hade haft en gemensam startscen där scenariot kunde ta fart. Scenariot ”triggade” i alla fall min fantasi och det är alltid en god sak. Bra jobbat Andreas.

  KÄRLEK OCH HAT: Ibland drar man det korta strået här i livet. Detta bidrag är ett tydligt bevis för detta. Oturligt nog fanns det ett annat scenario som var väldigt likt detta och aningen bättre. Det känns som om detta scenario hade en lite mer lekfull ton än de andra och att det var skrivet med glimten i ögat. En rolig läsning var det i alla fall och även om jag inte tände på alla cylindrar så har scenariot stor potential. Med de rätta spelarna kan detta scenario förvandlas till en oförglömlig afton i kärlekens och hatets tecken. Bra jobbat Joel.

  Spontana tankar om scenariotävlingen.
  – 8000 tecken känns så här i efterhand för litet. Varje scenario hade kunnat bli så mycket mer (och bättre) om man hade kunnat skriva litet längre. Nu fick man verkligen använda skohorn för att få med all väsentlig information. Jag rekommenderar 15.000 tecken till nästa tävling.
  – Var är alla kvinnliga skribenter? Jag vet att denna hobby har varit mansdominerad länge men på senare tid har det kommit fram att de kvinnliga rollspelarna är en liten men växande skara. Dags att visa framfötterna.
  – Valet av framsidesbild till scenariotävlingens PDF var inte den bästa. Rent opassande dristar jag mig t.o.m. att säga. Bilden på sidan 112 i regelboken hade varit betydligt bättre. Snälla Fria Ligan, byt bild.

  Som tidigare sagt var detta en rolig tävling. Jag är själv aningen besviken på att fler inte tog chansen att deltaga. Men nu när det är visat hur det går till måste Fria Ligan anordna en till, säg om ett halvår. Personligen fick jag just en väldigt bra idé till ett nytt scenario som jag ska börja gnugga på redan nu. Tack till alla för visat intresse.

  / Jörgen Karlsson

  Joel Haglund skriver:

  Hahaha… Aja, that’s life for you. Detta var helt klart en inspirerande tävling som jag njöt av att vara del av, så jag tackar för responsen. (Jo, visst var scenariot inte helt gravallvarligt, alla karaktärer var ganska extrema…)

  Det som slår mig är vinnarens förmåga att få in så galet mycket fakta på 8000 tecken…

  Hatten av till alla tre. Må Kastyke le åt er!

  / Joel Haglund

  Tomas skriver:

  Vi är grymt imponerade över den höga nivån på dessa scenarion, och vill gärna se mer från era pennor framöver!

  davalt skriver:

  Längre kommentarer från mig. Först vill jag bara säga att det var mycket underhållande läsning på alla fronter, får lust att spela samtliga scenarion. Önskar ibland att jag hade mer tid att spela rollspel på, kanske kan skära ned på allt annat… vem behöver jobba och plugga och andra sådana tråkigheter?

  Kolflagornas Kastell är ett cool scenario, gillar framför allt settingen (och det faktum att Dunkelbrink <3 är med). Välskrivet också, en värdig tvåa även utan kakor och saft 😉 Skulle vilja läsa detta som ett längre scenario dock, kanske i mer klassisk äventyrstappning eller hybridform? Skriv, herr Klaatu!

  Kampen om Arvet har en grym plot med intressanta figurer (gillar Malkister Buske som påminner mig lite om Rigaldo). Dock tycker jag att de tre figurer som beskrivs borde vara Karaktärer, kanske med högre ödestyngd. De är ju scenariots centrala personer och bör därför vara Karaktärer. Tänk dig de intriger som kan utspelas mellan Selisia och Malkister!

  Kärlek och Hat. Skrattade lite åt de humoristiska formuleringarna om karaktärerna. Gillar speciellt att fadern och dottern är karaktärer, skapar spännande intrigspel. Kul också att vi hade en ganska liknande idé 🙂 Mer kärlek och passion åt rollspelssverige! Karaktärerna kunde dock ha fått Öde och Förbannelse utskrivet, det är ett bra sätt att ta fram det kärnfulla i karaktären personlighet.

  Tack för mig!
  ps.
  Bilden på Rigaldo blev lite suddig i pdf:en, eller är det bara min dator som är kass?

  Joel Haglund skriver:

  Tackar hjärtligt för råden! Älskar sånt här. Jag tycker annars att bilden var ganska snygg i PDFen.

  Klaatu skriver:

  Men jag skriver ju hela tiden. Mest till rollspelet ”Fantasty! Old school gaming” på senare tid men letar du lite på nätet hittar du äventyr till En Garde! III, Drakar och Demoner, Götterdämmerung och annat. Har mest hållit till i Riotminds hörna men allt eftersom de dragit ner på produktionen så har jag börjat skriva till andra rollspel.

  Angående Rigaldo-bilden så är den sparad i ganska låg upplösning. Det betyder att om du har en stor bildskärm och zoomar upp pdf-filen (vilket alla göra) så blir bilden ”pixlig”. Förut (på modem-tiden) gjorde man allt för att göra alla nedladdningsbara filer så lätta som möjligt för att det inte skulle ta så lång tid att ladda ner dem. Detta har tyvärr hängt kvar sedan dess trots att bredband har gjort sådana rutiner totalt onödiga. Fria Ligan kan gott fläska upp upplösningen så att bilden ser bra ut.

  davalt: Jag vet inte om Per Folmer ritar på klassiskt vis med penna, penslar och papper eller om han använder dator men om det finns ett pappersoriginal på bilden så borde du få den.

  davalt skriver:

  Okaj, då har du betydligt mer erfarenhet av rollspelsskrivande än jag 😛 Jag hade ivf gärna sett Kolflagornas kastell som ett längre äventyr, det hade säkert blivit riktigt bra. Har för övrigt funderat lite på att skaffa En Garde eller Götterdämmerung, gillar historiska settings. Men så ska man ju gärna ha tid att spela dem också…

  Tomas skriver:

  Håller med om att särskilt Kolflagornas kastell skulle lämpa sig mycket väl för något längre… vad finner karaktärerna i kastellet, vilka glömda artefakter har draken ruvat på? Vad är karaktärerna ute efter, och vad gör Arn Dunkebrink åt saken?

  Jag just spelat klart en trekvälls-session av indiespelet The Mountain Witch, där RP är samurajer på väg upp mot Häxmästarens borg för att dräpa dem onda magikern – men alla RP har varsitt ”dark fate” som för eller senare kommer i kapp dem… kunde tänka mig nåt liknande för Kolflagorna, om man byggde ut det lite. 🙂

  Per skriver:

  Hej David, grattis till vinsten!
  Jag vet inte om du redan fått originalfilen skickad till dig, men om så inte är fallet
  är du välkommen att maila mig på perfolmer(at)gmail så svarar jag med din bild i större format.

  Klaatu:
  För de flesta arbeten arbetar jag digitalt, men mycket förarbete görs med papper och penna i form av studier.

  /Per

  Rickard skriver:

  Hatten av till alla skribenter! I mina ögon är ni vinnare allihopa eftersom ni låter oss fegisar ta del av era alster. Nästa gång ska jag också bidra med något… nästa gång.

  En stilla fråga till er som har eller funderar på att spela Kärleksspelen (som jag tror kan bli nästintill dråpligt roligt). Vilka andra grenar i spelen kan man tänka sig? Vilka har man avklarat, förutom den inledande fäktscenen och den avslutande hästkapplöpningen?

  Jag tänker mig en skön blandning mellan rent kroppsliga och skönt intellektuella. Kanske kan pilbågsskytte, stångstötning, porträttmåleri (av Jassika naturligtvis), deklamering (av egenkomponerad lyrik) och okvädning skilja de kärlekskranka ynglingarna åt?

  Hur går era tankar?

  davalt skriver:

  Jag tänkte skriva i scenariot att man med enkelhet kan utvidga det om man spelade igenom samtliga sju tävlingsgrenar. Problemet var platsbrist, var tvungen att ta bort den meningen 😛

  Jag tänkte mig precis som du säger en blandning av fysiska och mentala tävlingsgrenar. Jassika da Spinalunga ser sig själv som en excentrisk fritänkare och blandar därför klassiska Paratorniska adelssporter som tillexempel okvädningskamp (Yes, rap battle!) och självprisande med ”Herre-på-täppan” och löpning. De senare är sporter som kräver en nästan plebejisk handlingskraft, något som chockar och upprör mången deltagare av det blåare blodet.

  Joel Haglund skriver:

  Varför inte deklamera okvädespoesi mot varandra? Lite rap battle över det, fast i renässansstuk?

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan