Tramenze – Intrigernas flod


Den första officiella modulen till rollspelet Svavelvinter är snart här. Text och bilder är klara, layouten är på god väg, och vi räknar med att kunna skicka Tramenze – Intrigernas flod till tryckeriet före månadens slut. Modulen är skriven av Mattias Lilja, känd från Järnringen, och vidareutvecklad av Fria Ligan. Bokens framsida, som du ser här ovan, är illustrerad av Magnus Fallgren.

I denna modul vänder vi blicken från metropolerna och de stora skeendena i Trakoriska riket mot en bortglömd avkrok vid ön Palamux södra stränder. Men floden Tramenze och Oorams skog är av betydligt större intresse för Palamoxi makthavare än man först skulle kunna tro. Denna vilda gränsmark har strategisk betydelse, belägen som den är mellan Lasemos furstendömen i sydväst och Moskorien i nordost, med motpolerna Det heliga Kishatet och det vilda Klagga på ömse sidor. Färjeläget på den lilla ön mitt i floden Tramenze drar naturligt till sig intresse från de närbelägna lasemosiska ynkedömena Sampra och Krild, men även andra skuggmakter intrigerar för att öka sitt inflytande över detta möjligheternas land.

Tramenze – Intrigernas flod blir en hårdinbunden bok tryckt helt i fyrfärg. Formatet blir behändiga A5, alltså lika hög som regelboken men i stående format. Även sidantalet – och priset – blir betydligt lägre än regelbokens. Vårt filosofi är att hellre ge ut mindre moduler lite oftare än stora moduler sällan. Tramenze är tänkt som del ett i en löst sammanhållen palamoxisk trilogi.

Trots dess lilla format finns i boken allt ni behöver för att spela kampanjspel i området, inklusive ett komplett skuggspelsbräde med fem färdiga skuggmakter. Områdets historia, geografi och invånare beskrivs, inklusive de två nya halvfolken fågelfolk och vildfotingar. Sist men inte minst ingår det omfattande äventyret Brushanens sista vila – i klassisk stil – som kastar in karaktärerna i ett dödligt intrigspel på färjeläget Tramenze, där det förgångna vägrar vila…

Vi kommer inom kort att öppna möjligheten att förhandsbeställa Tramenze – Intrigernas flod. Ni som är nyfikna på kampanjmiljön rekommenderas också att köpa kommande Fenix!

Kommentarer

  Henke skriver:

  Härligt!!

  Svante Landgraf skriver:

  Ser trevligt ut! Men inte ska ni väl särskriva ”Svavelvinter” på omslaget?

  Erik G skriver:

  Det är samma layout på romanens titel och vi hade diskussionen om särskrivning även där. Slutsatsen var att titlar är att betrakta som grafiska element med friare regler, s.k. gestalttext. Några exempel på liknande särskrivning från min bokhylla:

  Ordspråk och talesätt av Pelle Holm från Bonniers
  Citatboken från Natur och kultur
  Stora synonymordboken från Strömbergs

  Svante Landgraf skriver:

  Mitt enda exemplar av romanen är den första, inbundna utgåvan, och jag måste erkänna att jag alla gånger föredrar dess typografiska utformning framför den senaste … Visst, det fungerar att bryta upp titlar lite mer än annan text, men för mig sticker det fortfarande i ögonen. Nå, är det ett medvetet val så är det.

  Oavsett brytningen av titeln verkar det vara en intressant modul! 🙂

  Erik G skriver:

  Lite samma ställningstagande gällde ordet ”karaktär” för ”rollperson” som en del retar sig på. Man får respektera att folk har olika åsikter men sedan måste man som du säger kunna göra ett medvetet val. Jag hade för övrigt liknande diskussioner rörande romantiteln ”Slaktare små” som inte alla gillar (gillade?).

  Jens go Game skriver:

  Ser jag fram emot.

  Fito Garcia skriver:

  Uaughh!!!! I’m waiting for it so time along!, Imwantnto see the fantastic work of Per Folmer

  Magnus skriver:

  Jag ser verkligen fram emot att få gå skilda vägar med mina pengar. Jag var oerhört nöjd med Svavelvinter och det här ser även det lovande ut.

  Sakara skriver:

  Ser lovande ut. Efterlyser dock e-böcker på allt ni släpper, mycke lätare att ha plattan med sig när man ska bort och spela. Vill inte skada böckerna genom transport:-)

  Kosta skriver:

  Pdf:er är nog närmast till hands, då konvertering av böcker med tabeller etc är mer än vi kan om e-böcker.

  Sakara skriver:

  De låter bra =) PDF går aldeles utmärkt på läsplattor så de ser jag fram emot

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan