Coriolis tar fart!


 

Hösten är här för oss alla i Fria Ligan och nu börjar arbetet ta fart igen med ett flertal saker. Diskussionerna om Coriolis nya regelversion och den första delen i Ikonernas Nåd – Emissarien som försvann – pågår för fullt och speltest sker för närvarande hos våran egna spelgrupp och via Syndikatet.

Vi vill få ihop de nya reglerna med hela äventyrssviten så att det inte bara blir ett byte av regelsystem utan att det också stödjer den typ av episkt spel som vi ser för Ikonernas Nåd. Allt det här låter lite luddigt, och det är med meningen, för i morgon har vi Coriolis kick-off när vi ska gå in på detaljer, kolla över den planerade produktlinjen, fixa korrekturen på Gränsrymden-pod:en, frilansprojekt och sätta de sista bildbeställningarna till Emissarien som försvann – bland annat framsidan. Men vi återkommer inom kort med mer detaljer. Under tiden kan ni gottas över den nya bilden av Magnus Fallgren eller surfa in på Syndikatet och läsa om Pelarkvadranten.

Kommentarer

  Möller skriver:

  Kul med Coriolis, men tyvärr är denhär illustrationen inte hälften så bra som de i förra grundboken

  G skriver:

  Vissa kanske skulle säga ”det var på tiden.” Jag håller mig dock från dylika uttalanden.

  Erik G skriver:

  Ni entusiaster förstår verkligen hur man uppmuntrar kreativt skapande! :-/

  G skriver:

  Touché. Men en viss otålighet, för att inte säga frustration, anser jag ändock vara på sin plats i det här fallet. Vilket alla inblandade förmodligen också inser vid närmare eftertanke. Coriolis har varit ”on hold” i många år, och lämnat flera skeppsbesättningar strandade i en luddig, otillräcklig Tredje horisont. Med detta sagt förstår jag naturligtvis att Svavelvinter har varit ett stort projekt, men att sidosätta ett projekt som många spelare redan var involverade i, för att utveckla ett annat (oavsett hur bra det må vara, och jag säger inte att Svavelvinter är dåligt) är inte den perfekta lösningen. Så, all respekt till Fria Ligan och herr Granström. Jag menade ingenting illa och fortsätt att producera kvalitativa spelprodukter.

  Erik G skriver:

  Tack G och inga onda kvartankar från min sida. Jag har full förståelse för Coriolisentusiasternas frustration men tyckte mest att ligans pojkar kunde få lite mer positiva tillrop när de nu sätter fart. Sådana har ju också dykt upp vid det här laget. Till ligans försvar kanske kan sägas att de trots allt tog över projektet när alternativet hade varit en tom rymd där ingen hade hört er skrika …

  Anton skriver:

  Awesome! Skönt att det äntligen verkar dra igång ordentligt med Coriolis, man har ju sett fram emot Ikonernas Nåd ett tag nu. Väldigt sugen på en bok om Pelarkvadranten också.

  P.S. Rustningarna på bilden ser väldigt coola ut!

  Adam skriver:

  Tack Anton (och ryggdunket Erik)
  Det ar kul att det rullar pa i tredje horisonten. Vi inom Syndikatet arbetar sa fort vi kan med var produkt men givietvis maste familjer, studier och arbete ga forre rollspelsskapande – tyvar. Hur som helst sa ser jag en valdigt spannande framtid for Coriolis.

  Adam, fran ett mulet London.

  Grimvärn skriver:

  Ser fram emot mer Coriolis : )

  Johannes skriver:

  Jäklar vilken rolig läsning. Ser enormt mycket fram emot er uppdaterade version. Svavelvinter håller skyhög klass så kommer detta bli i närheten är det fantastiskt.
  Inspirerande första bild som ger en mer actionbetonad stämning än de tidigare.
  När kan jag förbeställa… 🙂

  Mithridates skriver:

  JA!
  Jättekul att läsa detta inlägget, det är sådant som håller uppe hoppet om att det kommer mer till Coriolis inom en snar framtid, det är sådant som gör en mer peppad att spela Coriolis och det är sådant som väcker mig till liv en relativt tidig måndags morgon!

  Ni vet redan att jag väntar ihärdigt på ESF, nya reglerna, Pelarkvadranten m.m. men stressa inte! Ta den tid ni behöver såsom ni gjorde med Svavelvinter så att resultatet blir åtminstone nästan lika bra, ni har visat oss vad ni går för med era tidigare produkter och jag är säker på att ni inte kommer göra oss konsumenter besvikna!

  Kosta skriver:

  Det är precis vår plan – att göra det bra. Snyggt och bra. för Emissarien gäller ju också att få en bra skjuts för fortsättningen. Vi planerar för den samtidigt – det måste ju finnas ett avslut efter början. Att det dröjer flera år till slutklämmen är inte en ”option”.

  Viktor skriver:

  Ser fram emot det något alldeles enormt!

  Triarius skriver:

  Tokigt pepp på Coriolis-kampanjen! Heja Fria Ligan!

  Opoopo skriver:

  Härligt! Jag o min grupp är sjukt peppade på detta!!

  Calle skriver:

  Det är ju underbart att höra detta! Kämpa på, ligan!

  Daflum skriver:

  Gött, Hur stora är oddsen på att det allt kommer ut detta året? Har en sådan enorm önskan att det är 2012 Coriolis reser sig ordentligt igen. Var längesen man satt vid ett köksbord efter ha ätit mat ur en Tangine, ställt vattenpipa på bordet samt ätit baklava medans man spelade.

  Kosta skriver:

  Det kommer förhoppningsvis lite annat material till Coriolis innan årets slut (utöver Gränsrymden-poden), så man kan spela.

  I övrigt är vi rätt dåliga på att sätta exakta datum (eller bra på att undvika det).

  Martin skriver:

  When it’s done. 😉

  ChrilleT skriver:

  Ser verkligen fram emot mer material till Coriolis. Gillat det jag sett hittils.

  Kosta skriver:

  Sitter just och filar på de nya rymdstridsreglerna efter många telefonkontakter med Nisse idag. Så det kommer mer – det tar bara lite tid 🙂

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan