Ligans sommarpyssel


Sommaren är här och Ligan är spridd över landet (och världen), men det betyder inte att det står helt still i spelfabriken.

På Svavelvinterfronten arbetas det med flera moduler och artiklar. Längst kommen är Tramenze, som blir spelets första officiella modul. Tramenze är ett färjeläge i den djupa Oorams skog, på Palamux, beläget på en ö i en flod med samma namn. Färjeläget är strategiskt placerat som den enda överfarten mellan Lasemos i väster och Moskorien och Kishatet i öster. Ön är liten med drar till sig intresse från flera mäktiga aktörer, av mycket skiftande slag. Modulen innehåller en översikt över regionen med skuggspelsbräde över Oorams skog, beskrivningar och bilder på nya halvfolk, samt fullängdsäventyret Brushanens sista vila. Texten är skriven av Mattias Lilja och bearbetad av Fria Ligan.

Näst på tur står ett rejäl modul som beskriver Tricilves skuggsida, författad av ingen mindre än Erik Granström själv. Läs mer på hans blogg.

När det gäller Coriolis pågår interna speltest av den nya spelmekaniken, och så fortgår arbetet med Emissarien som försvann.

Själv sitter jag om kvällarna och arbetar om regelsystemet till det kommande rollspelet Morwhayle. Jag har fått in mycket bra och konstruktiva rapporter från de externa speltesterna, och har fått många nya idéer. Vi siktar på en ny runda externa speltest under sensommaren!

Kommentarer

  Mithridates skriver:

  Är väldigt nyfiken över hur det går med Coriolis reglerna, blir det snart dags för externa speltest av det? Annars så vill jag ställe mig i kön för detta, har blivit lite lite Coriolis på sistone då jag helst vill se hur de nya reglerna blir så att jag kan testa dem osv.
  Emissarien väntar vi fortfarande på att han ska försvinna och håller tummarna för att han(det) gör det iår.

  Kosta skriver:

  Håller dig i tankarna för externa speltest 🙂

  Just nu så snickras det på grova designdokument, där det allra viktigaste står – utan fluff eller korrekt meningsbyggnad. Vi har haft ett enda eget speltest där vi muddlade runt med stridssystemet en del.

  Syndikatet har fått tillgång till det som finan av de nya reglerna för att kunna få en känsla inför den frilansprodukt de just nu jobbar med (som antyds på deras blogginlägg på http://syndikatet.co/ ).

  Jag håller också tummarna för Emissariens försvinnande 🙂

  Jens go game skriver:

  Kul att ni har så hög utgivningstakt på svavelvinter när det precis är utkommet. Även om jag nog aldrig känt att jag behövt så lite extramoduller till ett rollspel tidigare 🙂 sen gillar jag att det fokuserars på små geografiska områden som detaljbeskrivs.

  Peter skriver:

  Ruskigt sugen på Tramenze – låter som helt rätt upplägg med den typen av moduler

  Calle skriver:

  Tack ligan för uppdateringsinlägg! Roligt att ni brinner så mycket för svenskt rollspel – något som det finns alltför få som vågar göra.

  Själv tycker jag att Svavelvinter verkar intressant och får nog ta och köpa mig en bok framöver. Utöver det är ett stort Coriolis-fan, och är väldigt intresserad av hur framtiden ser ut där. Vad jag förstår så är närmsta släppet en regelrevision och efter det efterlängtade ESF. Jag undrar dock lite hur det ser ut med de andra kampanjerna ni påbörjat och som inte avslutats. På forumet verkar det som att Lubau del 2 (för övrigt ruskigt härlig kampanjvärld och äventyr, Kosta!) är planerad efter de böcker jag nämnde ovan, för att kunna anpassa händelser till ESF, etc.

  Men hur är det med Skuggan av Kandah? Ljusblommans mörka blad har jag köpt (måste säga att jag diggar idéen med POD-formatet, och äventyret i sig), men hur ser det ut med fortsättningen?

  Förstår att ni får många frågor om releasedatum och att svaren är luriga – men en sak jag verkligen gillar med er som rollspelsföretag är att ni så gott som alltid hörsammar oss konsumenters frågor och har en nära relation med oss. Det är professionellt att ta sig den tiden, tycker jag. Så tack för det.

  Kosta skriver:

  Vi har lyckat skapa en hel del kampanjer – eller starter – som du noterat. Svavelvinter, tog hela Ligan i anspråk, men nu börjar vi komma igång igen med Coriolis (samtidigt som det sjuder på bra med Svavelvinter).

  Närmast ut för Coriolis är poden Gränsrymden och Djachroum, som i princip är all tidigare kampanj- och världsmaterial till Gränsrymden, med lite extra saker inkastade. Den är helt färdig undantaget korrektur. Så förhoppningsvis så kan den komma ut direkt efter semestern (läs: slutet av augusti).

  Samtidigt sommarpysslar vi med Coriolis Regler 2 och ESF-förlängningen.

  Liksom nämnt tidigare finns ett utkast där cirka hälften är skrivet till L2 (som ska anpassas efter metaplotten till IN), och till Lincon 2011 skrev jag faktiskt ett ganska färdigt utkast på Den tredje kaptenen (D3K) som är del två i I Kandahs Skugga (IKS), där plotten är satt för hela trilogin.

  Jag kan inte ge några releasedatum – för det är inte meningsfullt när vi inom Ligan inte kan veta.

  Med ESF är ju poängen att vi ska ha de nya reglerna ute, iaf en beta. ESF ska ha regelstöd för både gamla och nya systemet.

  Hoppas det är svar nog nu – och slå gärna till på en Svavelvinter under tiden – de går som smör 🙂

  Calle skriver:

  Tack Kosta för snabbt och informativt svar! Förstår att det är meningslöst att prata releasedatum, men det är skönt att veta att saker och ting är i görningen! Kul också med poden om gränsrymden – den ses framemot 🙂

  Är det så också att Ligan skulle behöva korrekturhjälp, så skulle jag kunna ställa upp. Har tidigare layoutat och korrekturläst böcker, och lite sådär.

  Kosta skriver:

  Härligt Calle! Jag mejlar dig.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan