Svavelvinter beta-PDF snart på väg


 

Efter en heroisk insats i går av Christian, Kosta och Nils – själv avvek jag redan vid 18-tiden för att rusa hem till min egen födelsedagsmiddag – är PDF:en av rollspelet Svavelvinter i det närmaste klar. Lite finjusteringar återstår bara, sen kommer hela påskpaketet att mejlas ut till alla er som har förbeställt spelet. Utöver själva regelboken på 349 sidor ingår rollformulär samt kartorna över Trakorien och Argond i A1-format.

Håll koll på era inboxar de kommande dagarna! Vi meddelar här på bloggen när samtliga paket har gått ut. Har ni då inte fått något, trots att ni har förbeställt av oss – mejla på vår info-adress!

PDF:en av regelboken ska betraktas som en betaversion. Den går absolut att spela med, men den saknar index, sidhänvisningar och ett fåtal kartor som ännu inte är riktigt klara. Texten är inte heller slutkorrad – så hitter ni skrivfel är det inte våra eminenta korrläsares fel! Om ni ser konstigheter är ni mer än välkomna att skriva på forumet. Vi har lagt upp en särskild tråd för ändamålet.

Varför väljer vi då att dela med oss av detta ännu icke finslipade spel? Främst är det för att vi satte lanseringsdatum 28/3, och vi vill ge er förbeställare spelet (nästan) i tid även om det är oputsat. Även om ni inte börjar spela direkt så får ni möjligheten att läsa in er på spelet innan den tryckta boken kommer. Och slutligen hoppas vi att feedback från er kan göra slutversionen av spelet ännu bättre.

Och så ett sista ord om spridning av PDF-filerna. Vi inser att vi tar en risk genom att skicka ut PDF:er på bred front. Men vi väljer att tro att ni förbeställare inser att dessa filer är just för er, och er spelgrupp. Vi ber er ödmjukast att inte sprida materialet vidare. Fria Ligans fortsatta produktion bygger på att vi får intäkter som vi kan återinvestera i nya produkter.

Kommentarer

  Rickard skriver:

  Det är kul att se, nu när Riotminds och Järnringen har dött, att folk ändå gör högkvalitativa produkter. Ett stort grattis!

  Peter skriver:

  Fantastiskt lojalitet mot era fans och kunder! Big up fria ligan

  Guendolin skriver:

  Tummen upp för DRM-fritt! Är en nästan en förutsättning för att jag skall vilja spela/köpa.

  Men täcker ni er att man får dela PDF:en i en spelargrupp? I mitt fall är det en spelförening som står bakom och det skulle vara trevligt om samtliga spelare kunde få regelboken samtidigt och att alla läser den parallellt.

  Tomas skriver:

  Att dela PDF:en inom en spelgrupp är som sagt helt ok, så länge någon i gruppen har köpt spelet. Vi förväntar oss inte att alla spelare i gruppen köper varsitt ex – men man får ju gärna förstås! 🙂

  Henke skriver:

  Denna release är för mig det största som hänt inom svenskt rollspel sedan MUA – kanske ännu större. Vem hade förövrigt kunnat drömma om att den smutsgula äventyrsboxen man misstog för ett nytt rollspel från Äventyrsspel skulle bli just ett rollspel exakt 25 år senare?

  Hatten av för Erik Granström och Fria Ligan!

  Viktor skriver:

  Underbart! Slår upp tältet framför e-brevlådan nu.

  Christian skriver:

  Håller med om att det känns fint att se att Järnringens anda av god kvalitet och god kundkontakt inte bara förs vidare, utan till och med förbättras (jag menar genom frikostigheten med pdf).

  Det ska blir riktigt, riktigt roligt att läsa och spela detta.

  Hälsar

  Christian

  Adrian skriver:

  Fantastiskt, det här är det största spelsläppet i rollspelssverige på många år och att ni har lagt tid, blod, svett, pengar och själ i att göra något så massivt för en marknad många redan räknat ut gör mig nästan tårögd.
  Fingret är på F5, ögonen på skärmen –

  Tusen tack, och allt gott åt er.

  Svante Landgraf skriver:

  Jag måste instämma i att det är fantastiskt sympatiskt att skicka ut pdf:er och lita på folks hederlighet. Ska bli mycket kul att få se hur spelet ser ut i näst intill färdigt skick!

  Petter skriver:

  Ja, självklart ett trevligt och sympatiskt kundbemötande att skicka ut en beta-PDF. Dessutom tror jag att det blir kommersiellt klokt i längden. Det är väl ingen vild gissning att spelet förr eller senare hamnar på nån fulsajt för gratis nedladdning, men det hade ni nog inte kunnat undvika ens utan PDF. 2012, och troligen ännu mer längre fram, är det oundvikligt. Jag tror att det mest konstruktiva förhållningssättet är att se det som en form av marknadsföring. Kanske blir fler faktiskt intresserade av den tryckta boken.

  Instämmer för övrigt i mycket av det som sagts ovan. Det här är ett av de intressantaste släppen i Sverige nånsin. Helt i klass med MUA och Noir.

  För övrigt har jag på känn att det nån dag blir tv-serie av böckerna. Då är ert spel guld värt.

  Rickard skriver:

  Den är på väg ner. Den är på väg ner. Jag har den!

  Tusen, tusen, tusen tack för ett fantastiskt arbete! Ert bidrag till rollspelets fortlevnad i Sverige kommer att gå till annalerna. Nu ska jag läsa mig bort till en annan värld…

  Henke skriver:

  Påsken är räddad! 🙂

  ragngand skriver:

  WAOW, det här ser fantastiskt ut!

  WAOW (igen)

  Peter skriver:

  Och så pingade det till i inlådan! Gud vilken jobbig dag att behövara vara på jobbet på. Jag vet vad jag gör i påsk, och min Playbook har fått ett syfte (att läsa pdf på alltså)

  Martin skriver:

  Vid första anblicken: fantastiskt!

  David W skriver:

  Ser mycket fint ut. Vilket jobb! Imponerande.

  David skriver:

  Underbart snyggt! Vilket heroiskt jobb ni gör!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan