Svavelvinter – full fart mot mål


Mållinjen för mastodontprojektet Svavelvinter närmar sig, efter 2,5 års intensivt arbete. Det är en fantastisk med samtidigt frustrerande känsla – allt är i princip klart, ändå återstår massor av småpill som absolut inte får slarvas med. Och det tar tid. Vår plan för lanseringen av rollspelet Svavelvinter ser nu ut så här:

Senast onsdag 4 april siktar vi på att skicka en PDF av spelet till alla som har förbeställt spelet hos oss. I paketet ingår även PDF:er av rollformuläret samt kartorna över Trakorien och Argond. Tanken är skicka en zip-fil via Sprend (vill ni ha er notifikation skickad till annan e-postadress än den ni angav vid beställningen av spelet – mejla oss så fixar vi det).

Denna första PDF ska betraktas som en betaversion och kommer att sakna vissa saker som vi ännu jobbar på – främst gäller det ett index, samt flera kartor och skuggspelbräden. Det lär också finnas korrfel – och ni är välkomna att påpeka dem!

Att göra boken helt klar tar sedan ytterligare några veckor. Därpå går boken direkt till tryck, vilket tar tre-fyra veckor till, och skickas omgående ut till alla förbeställare och återförsäljare.

Ni som har förbokat spelet hos återförsäljare kommer också att få PDF-materialet utan extra kostnad – men först när ni faktiskt har inhandlat spelet. Skicka bara en kopia på ert inköpskvitto så kommer PDF:erna!

PS. Vi kommer också att finnas på plats på Gothcon i påskhelgen. Där kommer spelet att säljas i sin PDF-form på specialdesignade PDF-kort. Köper ni spelet där får ni självfallet också den tryckta boken så fort den kommer, rykande het från tryckeriet!

Kommentarer

  Erik G skriver:

  Härligt att se hur spelet närmar sig målsnöret. Jag har ju följt arbetet på nära håll men ser väldigt mycket fram emot att få den färdiga boken i min hand (jadå liganer, jag ska leverera mitt sista pill också). Pocketversionen av romanerna Svavelvinter och Slaktare små kommer högst några veckor senare enligt förlaget. Själv skrev jag idag klart ett nytt kapitel till tredje delen i serien och det gick på bara åtta dagar vilket jag tycker kändes bra.

  Jimmy skriver:

  Starkt jobbat av alla inblandade!
  Imponerande!

  Ser fram mot att ha boken liggande framme på kaffebordet.

  /Jimmy

  Erik G skriver:

  Mokhabordet, Jimmy 😉

  Jimmy skriver:

  Självfallet! Hamnade i en Stephen Donaldson-rumsreva som knorrade mitt lingua.

  Viktor skriver:

  PDF:en känns verkligen som en grym idé. Fortsätter ni så, så har ni en stående förhandsbeställning från mig på alla era produkter.

  /Viktor

  Tomas skriver:

  Härligt! Ja, vi tycker också att PDF:er är ett väldigt bra komplement till den tryckta boken.

  Petter B skriver:

  Ja, betaversion på PDF är en bra grej. Ser gärna också att det blir en vana. I en eller annan form. När det gäller andra produkter kan man ju tänka sig en serie PDF:er innan tryck. Till exempel en serie äventyr. Eller värdsmaterial. Skulle kanske också kunna vara ett sätt att samskriva grejer med flera skribenter. Eller koppla till forumet på nåt sätt.

  Tor skriver:

  Väldigt trevligt det här med PDF:er, men jag undrar då hur det kommer fungera om man tänkt handla hos en återförsäljare, måste man förboka då, för och få PDF:erna? Eller kan man köpa spelet senare och även då ha möjlighet och få PDF:erna, helt enkelt kommer det vara någon tidsbegränsning på hur länge det här ”PDF-erbjudandet” kommer gälla?

  /Tor

  Tomas skriver:

  Bra fråga!

  Vår ambition är absolut att alla som köper spelet, oavsett om det är via återförsäljare eller direkt av oss, ska få PDF-materialet. Så troligtvis kommer det att gälla även efter det att spelet är släppt, så länge den praktiska hanteringen inte blir alltför komplicerad.

  Jens Go Game skriver:

  Eftersom det inte blir ett register i första versionen av PDF skulle det vara trevligt om det går att söka i PDFen. Bara en önskan…

  Zapp skriver:

  Varför i hela fridens namn skulle de begränsa sitt PDF-dokument på något vis?

  (Jag menar, jag förstår att du frågar men blir irriterad över att du känner att du måste göra det)

  Tomas skriver:

  Bra fråga, Jens. Detta är inte mitt expertisfält, men är inte PDF:er vanligtvis alltid sökbara? Jag utgår från att denna också kommer att vara det.

  Jens Go Game skriver:

  Man kan spara en PDF som rena bilder och som bilder med text. När en PDF är rena bilder går den inte att söka, inte heller att kopiera text från och om inte jag minns fel så är det även lite lättare att gör ( nu är det säkert 6 år sedan jag gjorde en PDF så det kanske inte är så längre). Så största anledningen att man inte gör en PDF sökbar är att man glömmer bort att göra den sökbar. Den andre är att man inte vill att man skall kunna kopiera text ur PDFen.

  Tomas skriver:

  Aha, jag förstår, tack. Tanken är absolut att vår PDF ska vara sökbar.

  Måns skriver:

  Konfluxen närmar sig! 🙂

  Peter skriver:

  Woop woop

  Stjärnorna ser jag samman skrida, det femte skeppet stävar mot strand!

  Adrian Ulvsgärd skriver:

  Varje morgon jag vaknar och svavelvinter INTE ligger i min bokhylla/hårddisk spenderar jag med att gråta tyst in i huvudkudden. Komijjennuurråååååååh! Det här kan bara bli kalas.

  Tomas skriver:

  Underbart! Snart ska gråten förvandlas till glädje, hoppas vi. Den kommande veckan jobbar vi för högsta högtryck!

  Rimfrost skriver:

  Det är ofta så jag gör när jag börjar min inlärning av en ny värd att jag sätter mig med de största kartorna och följer dom när jag läser texterna och beskrivningar av platser för att ha någonting att knyta mina minnesbilder till. Och därför älskar jag den utomordentliga kvalité och detaljrikedom det är på de kartor ni tillverkat!
  Men.. och jag kanske talar med Remuntras heliga visdom nu..
  Men jag uppfattar inte att det finns någon karta i materialet som för samman de större kartstyckena (Argond & Trakorien), de förblir frånkopplade och svårrelaterade till varandra geografiskt.

  Nils skriver:

  Kul att du gillar kartorna! Tobias och Christian har lagt ner många timmar på att få dem så bra som möjligt.

  Men hur menar du att de inte relaterar till varandra, tänker du på kartorna eller texterna? Om du syftar på kartorna så innefattar ju Argondkartan de trakoriska öarna så där kan du ju klart och tydligt se hur de förhåller sig till varandra rent geografiskt. Eller missförstår jag dig?

  Rimfrost skriver:

  Ja men där! Ha! =D
  Jag satt o försökte passa samman återkommande symboler på kartorna, i misstanken att det var frågan om en sfärisk värld utan definierade ”poler”
  Detta tills jag insåg att en av dessa symboler var en kompassros..
  Jag tror inte att detta är ett misstag som särskillt stor andel läsare kommer lida, men det är icke rekommenderat att sätta sig pressa regelverk efter en hel dag på kontoret!
  Tack så mycket för svaret!

  Av det jag läst av regler och spelstilar så har jag blivit otroligt peppad på att få lura in min spelförening i att testa detta!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan