Svavelvinter avhandlas på Märklighetstroget


För er som inte fått nog med förhandsinfo om rollspelet Svavelvinter, finns nu möjligheten att höra Tomas bli intervjuad på podcasten Märklighetstroget av Thom Kiraly. Det berättas spelmekanik, skuggspel, profetior med mera. Dessutom beskrivs lite om Ligans start, framtida spridda projekt (om inte alla). Så surfa in på Märklighetstroget och ladda ner podcasten (eller om du är lat här). Ta samtidigt chansen att rösta på Thom och Märklighetstroget för årets Guldgnom inom kategorin Kommunikatörer och glöm inte heller Ligan i kategori Rollspelskonstruktörer (om vi och Thom förtjänar det).

Har ni inte fått nog av Svavelvinter efter podcasten, så håll ögonen öppna på nästa Fenix, där skuggspelet beskrivs i detalj.

Kommentarer

  Alvar L skriver:

  Riktigt trevligt örongodis. Ser verkligen fram emot rollspelet!

  Henka skriver:

  Tomas: Efter att ha lyssnat på den intressanta intervjun med dig dök det upp en fråga i mitt huvud. Ungefär så här: Jag och min spelgrupp är mitt inne i konfluxsviten, och är sugna på att konvertera till Svavelvinter-reglerna om de håller vad de lovar. Men hur gör vi då när vi har spelat klart konfluxen? Tänker på det du sa i intervjun om att skeendena i den stora kampanjen mer kommer att fungera som en bakgrund till de moduler ni planerar. Det är klart att man kan börja på by kula med nya rollpersoner. Men: kommer ni på något sätt att stödja spel efter den femte konfluxen?

  Tomas skriver:

  Hej!

  Vi har för närvarande inga planer på moduler placerade efter konfluxen. Inget är omöjligt, men kruxet med sådana moduler är att vi då skulle vara tvungna att bestämma hur konfluxen avlöpte. Det är ju något som ska avgöras just av att spela en konfluxkampanj – eller i Eriks romansvit, förstås!
  När sista romanen har kommit ut är läget annorlunda, då vore det kul att ge en modul om ”tiden efter”. Men det kan ju dröja lite.
  I väntan på det skulle jag föreslå någon av följande två vägar:

  *Ni spelar vidare i ert Trakorien efter konfluxen – extra kul eftersom ni då verkligen har satt er egen prägel på spelvärlden! Spelets regler ger också grundligt stöd för hur man skapar egna kampanjer, utan att ha en handling uttänkt på förhand. Jag läser för närvarande ”The Steel Remains” av Richard Morgan, som handlar om hjältar som gör comeback flera år efter sina stora hjältedåd – kanske något att inspireras av?

  *Testa en ny kampanj med nya rollpersoner på en ny plats eller i en ny tid, med hjälp av någon av de moduler som planeras till det nya spelet eller ett eget upplägg. Ta chansen att uppleva Trakorien på ett annat sätt. Era gamla rollpersoners hjältedåd kanske kan vara något som de nya rollpersonerna hör rykten om?

  Henka skriver:

  Tack för svaret! Mycket bra förslag båda två. Något av dem blir det säkert.

  Som återfödd rollspelare ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot att läsa in mig på och kanske våga testa skuggspel och kanske även karaktärsdrivna scenarion. Hur det än blir med det ska det bli fantastiskt kul att få se vad ni har fått ihop. Jag har höga förväntningar!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan