Problem att komma åt sajten?


Vi har fått in lite spridda rapporter om att frialigan.se är svår att komma åt under vissa perioder. Efter att ha undersökt det närmare med Binero som är vårt webbhotell så verkar det inte vara ett driftsrelaterat problem men vi har ännu inte listat ut vad det kan bero på. Är det någon annan som upplevt att sajten varit nere eller svåråtkomlig den senaste tiden? Svara gärna i kommentarsfältet!

Kommentarer

  Tomas skriver:

  Jag har stundvis haft problem. Det gäller dock inte bara frialigan.se, utan även andra WordPress-sajter som tex Piruett. Under en tid kommer jag inte in, sen funkar det igen.

  När jag felsökte så verkade det som att det hade med min dns-server att göra, alltså den server som förvandlar en internetadress med bokstäver till siffror. Vanligen är det internetleverantören (Comhem i mitt fall) som står för dns-servern. Så har jag fått det förklarat för mig i alla fall.

  Dns-servrar blir ibland överbelastade, och då kan man byta manuellt. Jag bytte till googles dns-servrar genom att följa stegen i länken nedan.
  Sedan dess har jag inte haft några problem att komma in på frialigan.se eller Piruett.

  http://code.google.com/intl/sv-SE/speed/public-dns/

  Men om detta löser problemet för alla vet jag inte. 🙂

  Nils skriver:

  Intressant!

  Binero var inne på samma spår, nämligen att det skulle vara något DNS-relaterat problem och det ibland uppstod hos de större internetleverantörerna.

  Magnus Edlund skriver:

  Jag har fått liknande klagomål. Då har det främst handlat om folk som försökt besöka Piruett via Ipad. Något enstaka problem med PC – då med felmeddelandet NAME_RESOLUTION_FAILED, vilket är ett DNS-problem (har jag googlat mig till).

  Erik G skriver:

  Jag har också haft problem med denna plats – lite i paritet med Rutger Rex, men inte med Piruett som jag också brukar besöka.

  Rutger skriver:

  Jag håller med om att sajten varit svår att komma åt de senaste 2-3 veckorna. För min del har det strulat i snitt varannan gång.

  Det vore intressant att höra vad ni kommer fram till för vi är några som ska starta en WordPress-sajt inom kort.

  Kosta skriver:

  Jag har inte haft några problem alls, förrän för just någon timme sen, men det löste sig nu.

  Rawbert skriver:

  Hej,

  Jag kan inte surfa till er sajt från jobbdatorn. Oavsett webbläsare eller om jag kör Googles DNS-servrar. På mobile via 3g-upplopplingen funkar det kanon. Det funkar från jobbdatorn när jag kopplar upp mig via en kunds VPN, så det måste vara nätrelaterat.

  /rawbert

  Jens Go Game skriver:

  I morse kunde jag inte surfa in på mobilen vi halvniotiden (kunde komma åt andra hemsidor). Har en iPhone med telia. Men påvägen hem funkade allt som vanligt.

  Zapp skriver:

  En leverantör med så dålig tillförlitlighet hoppas jag förlorar alla sina kunder, så byt bort Binero.

  Att ”det ibland uppstod hos de större internetleverantörerna” är skitsnack. Det finns ingen seriös aktör som accepterar så dålig tillförlitlighet.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan