Gott Nytt År!


Snart är Fria Ligans första år slut. Ett fantastiskt år kan man allra minst säga. I början av 2011 var vi väl inte mer än ”ett gäng glada amatörer” (ett uttryck jag fick höra på sf-bok när jag pratade om Coriolis framtid) som mest satt och filade på material till Coriolis. Vi hade våra egna hemliga drömmar om korta rollspel med arbetsnamn som Mörka Hav och År Noll. Tomas jobbade på med Svavelvinter, men vi andra var inte riktigt inblandade i det i början av året.

Sen släppte Järnringen sin bomb, som blev vår bomb – plötsligt satt vi med arvet från giganterna i form av Coriolis (som behövde en rejäl nystart) och Svavelvinter som behövde bli till. Under våren planerades det och pratades det en hel del. En hemlig releaseplan skapades, som naturligtvis sprack (tur att den är hemlig). Flera personer hörde av sig för att ställa upp med skrivhjälp till Coriolis och Svavelvinter. Många alster väntar i detta nu på att få komma ut.

Vi började genast fila på ett nytt regelsystem till Coriolis och på forumet försökte undertecknad ta reda på vad folk ville ha av Coriolis. Det blev helt klart mycket diskussioner om de nya reglerna och vårt speltest.

Samtidigt började Mattias Lilja klippa ihop alla världs- och ötexter som skapats av Erik Granström, honom själv och en rad frilansare till Svavelvinter. Ett minst sagt gigantiskt arbete. Blider beställdes, illustratörer letades upp, kartor förfinades och hösten kom i all hast. Skulle vi hinna få ut Svavelvinter (eller Emissarien som Försvann för den delen) innan året var slut? Svaret är som ni vet – nej, men något av Svavelvinters magnitud förtjänar verkligen all den uppmärksamhet och vård den kan få innan förlösningen.

Det hände ju en hel del smått och gått trots allt – vi besökte två konvent (SSK, SydCon) och missade ett (Lincon), planeten Kua fick en ansiktslyftning och vi slog till och startade ännu ett projekt med Peter Bergting där ni nyligen kan ha läst om ett lyckat speltest. Med andra ord har det varit full fart i verkstaden 2011 och vi hoppas det blir än värre 2012!

Slutligen skulle vi vilja tacka all er som stött oss med glada tillrop, kommentarer på blogg och forum och inte minst köp av pod: ar och Svavelvinter. Ett stort tack går också till Erik Granström, Järnringarna, Peter Bergting, Coltso och våra illustratörer. Utan er alla hade vi inte varit något annat än ”ett gäng glada amatörer”. Nu är vi något mer.

Gott Nytt Rollspelsår 2012!

Kommentarer

    Fellman skriver:

    Det är vi som ska tacka för att ni håller lågan uppe och arbetar vidare på svenska rollspel Gott Nytt År och en ännu bätre fortsätning

    Petter B skriver:

    Instämmer. Gott nytt!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan