Version Noll – den svarta utgåvan


Version Noll började som ett tankeexperiment för drygt två år sedan. Hur skulle det, i mitt tycke, ultimata regelverket till postapokalyptiskt rollspel se ut? En intensiv skriv- och spelsommar senare var det klart. Det fick heta just Version Noll eftersom det var tänkt som regelverk åt en setting kallad År Noll – en ödelagd och primitiv värld där det är rollpersonernas uppgift att bygga den nya civilisationen på ruinerna.

Version Noll skrevs under stort inflytande av de utländska spel som jag då, 2009, nyligen hade upptäckt – FATE, Mouse Guard, Trail of Cthulhu. Och så hade jag en massa egna idéer också. Kanske lite för många. Så här i efterhand kan jag tycka att Version Noll var aningen överlastat med spelmekaniker – coola var och en, men kanske lite för mycket av det goda.

När arbetet med rollspelet Svavelvinter tog fart föll Version Noll undan, och jag har inte själv spelat det på ganska länge nu. Men för några veckor sedan väcktes intresset igen, och jag bestämde mig för att göra en ny utgåva. Jag granskade både språk och regler och rensade bort saker som visat sig fungera mindre bra i spel. Stridssystemet fick nya initiativregler och systemet för återhämtning av FV gjordes mer frikostigt. För att understryka att något har hänt har boken fått ett nytt omslag, prytt av Reine Rosenbergs bild ovan.

Version Noll finns nu att köpa på vår produktsida till rejält nedsatt pris. Eftersom trycket är flyttat från Lulu till Publit så är leveranstiden rejält kapad också. Tycker du att gratis är godast så finns Version Noll även att ladda hem kostnadsfritt på vårt forum – men då går du miste om det nya omslaget!

Version Noll är ett småskaligt projekt med betydligt lägre krav på omfång och formgivning än våra flaggskepp Svavelvinter och Coriolis. Det är än så länge en udda fågel i vår utgivning, men vi har planer på att ge ut fler småspel. Vi återkommer om det!

Kommentarer

  Tomas skriver:

  Argh, det gick lite snabbt där. Behöver fila på några grejer till i layouten, boken kommer upp till försäljning inom kort igen.

  Tomas skriver:

  Sådär, fixat!

  Tor skriver:

  Undrar om Version Noll kommer säljas genom SF-bokhandeln?

  Samt så ser jag att den fristående pdf:en av SLP-formuläret är upp i version 0.3, medans den som ligger med i Version Noll pdf:en är av version 0.2, vet inte om ni har ansett att 0.2:an är bättre, eller om det är en liten miss. 🙂

  Tomas skriver:

  SF-bokhandeln är en av mina favoritplatser i världen, men vi har inga planer på att sälja Version Noll den vägen. Det är ett ju ett rätt litet och smalt spel. Annat blir det med Svavelvinter!

  Uppmärksamt att se skillnaden på SLP-formulären! Det är en miss som har hängt med från förra utgåvan, inget som är nytt nu. Det borde vara version 0.3 även i boken. Men skillnaden är mycket liten – 0.3:an har bara lite fler rader för färdigheter, färre för egenskaper och förmågor. Det går nog fint att använda vilken som.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan