Svavelvinter – på tvären!


Arbetet med Svavelvinterspelet stormar framåt. De sista illustrationerna är på väg in och Christian har satt högsta fart med layouten. Men vi måste se sanningen i vitögat och medge för oss själva och alla andra att vi inte kommer att hinna trycka spelet före årsskiftet. Trist, men oundvikligt. Vi har de högsta tänkbara krav på den här produkten, och skjuter hellre upp lanseringen en aning än släpper ifrån oss något som inte känns helt färdigt.

Vi siktar nu på publicering av spelet under första kvartalet 2012. Den som önskar lite Svavelvinter i julstrumpan behöver dock inte misströsta helt – både vi själva och SF-bokhandeln kommer att starta förbokningen av spelet under december. Alla som förbokar tidigt kommer att få en alldeles speciell bonus, är det tänkt. Följ bloggen framöver för mer info om detta!

Och som plåster på såren så kan vi redan nu här nedan visa upp tre färdiga uppslag ur spelet, från kapitlet kallat Dådslag. Det är inte den slutgiltiga versionen – både text och bild kommer att filas på lite till – men ungefär så här kommer spelet att se ut. Klicka på bilderna för större visning.

Som ni märker är bokens format något ovanligt när det gäller rollspel – det är 270x210mm, alltså ungefär liggande A4. Det är ett format som är perfekt för spelbordet, och dessutom ger plats för en luftig layout med utrymme för bilder, tabeller och speltips i de rymliga yttermarginalerna.

Kommentarer

  Dante skriver:

  Galet assnyggt!

  Men jag vore inte jag om jag underlät att anmärka på formatangivelsen. 210 × 270 mm är ett STÅENDE format.

  270 × 210 mm däremot …

  Tomas skriver:

  Ah, tack, så går det när man låter en klåpare som jag skriva texten och inte Christian själv…
  Fixat!

  Sven skriver:

  Underbart! Det här går till historien som det första rollspelet jag speltestat och verkligen gillar. Årets julklapp 2012 🙂

  Henke skriver:

  Ett ord: Wow!

  Tomas skriver:

  Tilläggas kan att den stora kapitelstartsbilden är skapad av Magnus Fallgren (och vänta bara tills ni ser hans Blatifagus!), vår egen Christian har gjort klättraren och boken, medan Ville Ericsson har gjort bilden på mynten. Många fler bilder från dem alla, samt från Per Folmer och Daniel Falck, kommer att pryda spelet.

  Arfert skriver:

  Ser riktigt bra ut.. hur många sidor?

  Kosta skriver:

  Inte helt spikat än, men typ 250-300.

  solvebring skriver:

  Riktigt jävla läckert är vad det är.

  Jocke skriver:

  Snyggt jobbat gossar! Kan bli riktigt godis det där!

  Cassius_JFAB skriver:

  Underbart att se! Ni rockar! 🙂

  Klaatu skriver:

  Det ska bli väldigt intressant att se olika konstnärers föreställning om hur den Trakoriska övärlden med omnejd ser ut i bild. Från böckerna har jag själv hela tiden tänkt att soldater i allmänhet och Praanz de Kaelve i synnerhet går omkring i conquistador-liknande utrustning och kläder. Nu får man troligast den föreställningsbilden krossad…

  Erik G skriver:

  Klaatu: Även jag är förstås spänd på att se hur illustratörer tänker sig det jag skriver om, men ”föreställningsbilden krossad” låter onödigt hårt. Jag håller förstås inte alltid med konstnärerna men tycker att det måste finnas mycket utrymme för tolkning och påpekar bara sakfel när jag tillfrågas. Av samma skäl ”rättar” jag inte olika uttal eller andra detaljer. Lika många säger exempelvis ”Shágul” som ”Shagúl” och båda är helt OK för mig. (Kuriosa: I Slaktare små framgår ju att Shagul kallades för Shigela som ung och det namnet kommer av dysenteribakterien Shigella Dysenteriae)

  Henke skriver:

  “Shágul” som “Shagúl”

  EG: Vad säger du själv? 🙂

  Erik G skriver:

  Jag säger själv ”Shágul”, men brukar hänföra olika uttal till olika trakoriska dialekter. Det finns ju ganska många språkblandningar på öarna efter de folk som kommit tillresta från olika håll genom åren.

  Jakob skriver:

  Fantastiskt snyggt. Originellt format. Ser ut att bli det bästa svenska rollspelet sedan… ja, någonsin?
  Det enda tråkiga med det här beskedet är att spelet blir ytterligare försenat. Men räkna med att jag förbokar ett ex!

  Peter skriver:

  Jävlar vad snyggt! Jag visste inte att det skulle bli så snyggt

  Sakara skriver:

  Galet snyggt. Kommer mest troligt aldrig att spela det, kommer högst sannolikt inte använda ideerna från det. Men likförbannat jag ska ha det!

  Jens skriver:

  Jag kommer köpa det. Det är det intressantaste spelsystem jag någonsin testat. Kul att se att det blir så snyggt. Känns lite konstigt med formatet, det passar säkert spelbordet, men jag undrar hur jag skall kunna läsa det i sängen första gången.

  Marco Behrmann skriver:

  Mycket vackert. Har ni tagit några specialgrepp för argumentet ”ligga på spelbordet”? Dvs, kommer boken att kunna ligga uppslagen utan att ryggen riskerar att knäckas?

  Tomas skriver:

  Bra fråga. Vi siktar på trådbunden bok för att den ska bli så hållbar som möjligt, i övrigt har vi väl inga specialgrepp direkt. 🙂

  Dante skriver:

  Trådhäftad med lös ryggstrimla (dvs. bokblocket är inte fäst vid pärmryggen) borde räcka gott. Och det är mer eller mindre standard för böcker av detta format och omfång.

  Petter B skriver:

  Sjukt snyggt! Påminner i formatet och exklusiviteten lite om Mouse Guard RPG.

  Anonym skriver:

  Grymt snyggt! Tycker dock formatet är lite oroande. Finns det inte en anledning till att formatet är ovanligt? Så många, breda och (förmodar jag) tunga sidor som sitter fast på en så kort rygg kan göra att inlagan liksom hänger snett när boken inte ligger ned. Det frestar på ryggen och kan ge en lite sladdrig känsla. Man märker det inte på en tunn sagobok, men direkt på tjockare böcker. Har ni snackat med tryckeriet om detta?

  Annars tycker jag som sagt att det ser helt fantastiskt ut, och jag är säker på att innehållet är lika bra!

  Lycka till!

  Kosta skriver:

  I kväll kollade vi på några snyggt utprintade uppslag ur boken – och det var minst sagt gött. Dessutom jämförde vi med en bok i nästan samma format (dvs lite kortare än en liggande A4 – cirka 3 cm) och det blir jäkligt bra och stabilt.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan