Fria Ligan på SSK


Efter att vi snöpligt missade Lincon i våras var det det dags för konventspremiär för hela Ligan i helgen. Platsen var Subtopia i Alby och värd för helgens tillställning var naturligtvis Stockholms spelkonvent. Efter att en något förvirrad tur genom innerstaden i en bil med pyspunka anlände vi i samlad trupp till den hangarliknande byggnaden på lördagsförmiddagen. Snart hade vi satt ihop några bord och lagt upp panåer med fina förhandstittar på Svavelvinter-rollspelet och kommande Coriolisprodukter.

Men det var inte bara häng på schemat, Tomas ledde en session av ”Arhems sista dagar”, introduktionsäventyret till Svavelvinter som tidigare har speltestats på Dancon. Dagen till ära med en amerikansk utbytesstudent i  rollen som den fruktade Nin Hallaska från Digeta Longa. Det visade sig, något förvånande,  fungera alldeles utmärkt att gestalta Trakorien på engelska och medan den odöda hären närmade sig Arhem nådde ränkspelet sin kulmen då ovan nämnda Hallaska i vredesmod gjorde misstaget att dra värjan mot svärdsmästaren Praanz da Kaelve. Ett misstag som Hallaska fick plikta med sitt liv för…

Olle Sahlin, smått legendarisk chefredaktör för Sinkadus när det begav sig, tittade förbi Ligans bord och berättade mycket intressanta historier från Äventyrsspels glansdagar. Med ett leende förklarade han att han bara spelat rollspel fem gånger i hela sitt liv och aldrig köper rollspel men skulle göra ett undantag för Svavelvinter. Vi gick helt klart upp en nivå i Bildning även om upplysningen om att Target Games hade en budget på 42 miljoner 1992 fick oss att sätta kaffet i halsen. Sätter saker och ting i perspektiv.

Två improviserade partier av det apokalyptiska kort- och brädspelet Förbjuden Zon hanns också med.  Det första slutade blodigt för undertecknads del då stackars Loranga blev nesligt övermannad av sina kumpaner när hon försökte smyga sig ut ur zonen med sina dyrbara fynd. 11-årige Alexander tog storslam i det första partiet och förnedrade Ligans representanter i fornexpeditionen. Parti nummer två var mer intensivt och redan från expeditionens första steg haglade löften, hot och förolämpningar i takt med att skrot grävdes fram ur ruinerna. Till slut fällde en gammal moped och en upphittad rökgranat avgörandet och när zondammet lagt sig stod två segrare kvar. Kul!

Sist men inte minst var det premiär för Ligans första print-on-demand-böcker. Actionstänkaren Iskallt Inferno och så vårt debutverk Ljusblommans Mörka Blad såldes på konventet i rykande färsk tryckt form. Vi får anledning att återkomma till dem i ett senare inlägg!

Ligan i samspråk med Olle Sahlin

Kosta har en favoritbild

Ligan får spö i vårat eget spel. Måste vara fel på reglerna!

Våra två första poddar.

Kommentarer

  Offer skriver:

  När kommer det finnas möjlighet att beställa pods på iskallt inferno och LMB? Eller finns det redan? Och i så fall var? Hittar inget på produkter under Coriolis.

  Kosta skriver:

  Vi ska fixa lite korr som upptäcktes och sen är det gå! Försöker då få en betala-knapp här samt sälja in dem till Sf-bok och andra butiker.

  Mäster Johan skriver:

  Det verkar som det ett givande besök för er, tyvärr fick jag förhinder och kunde inte vara där. Roligt att Svavelvinter spelades delvis på engelska, ett litet speltest inför eventuellt världsherravälde, lika bra att smaka på namnen med anglosaxisk accent.

  Target Games budgetsiffror låter stora vilket säkerligen också berodde på annan försäljning än bara rollspel, men det är väl ungefär där ni ska lägga in er målsättning. Inte sant?

  Kosta skriver:

  Japp – vi ska bli störst, med recensioner i DN på alla våra produkter 😉
  Synd att du inte komma – vi får ta igen det med en öl en dag!

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan