Bôdaken i rådslag


I torsdags samlades Fria Ligan för ett möte med Erik Granström och Mattias Lilja. Och förutom inmundigande av tapas och ett par öl så var det naturligtvis Svavelvinter – rollspelet som var ämnet för kvällen.
Nu är det dags för produktionen att gå in i slutstadiet och en plan för hur det hela ska ske tog form under mötet. 

Mattias pratade om texter och hur säcken ska knytas ihop så att det blir en spel- och läsvänlig bok. Inte så enkelt som man kan tro. Hur ska regler och setting interagera? Hur särskiljer vi texter med in-game-perspektiv mot de som är skrivna direkt till läsaren? Efter lite klurande hittade vi en formel som vi tror på.

Den visuella utformningen av boken är naturligtvis extremt viktig. Christian visade stilprover, illustrationsunderlag och referensböcker. Till slut fastnade vi för ett format och ett utseende som vi tror passar bra för att förmedla känslan vi vill åt. Målet är att det ska bli en bok som både är läsvänlig men som även ska fungera bra i spel.


Ett ämne som fick extra mycket uppmärksamhet var kartor och dess roll i spelet. Här tittade vi på en mängd förlagor: andra rollspel, renässanskartor, tidiga portolankartor och de som den talangfulle Tobias “Spelknepe” Tranell tidigare skapat. En sak stod klart när kartdammet hade lagt sig, vi kommer att satsa stort på att få både snygga och användningsbara kartor i Svavelvinter. Mer om det i ett senare inlägg.

Nu jobbas det för fullt i spelfabriken. En grovlayout har tagits fram, bildbeställningar putsas och texter redigeras. När boken kommer att finnas i butik är fortfarande för tidigt att säga, men vi stretar på för att få ut den så fort som möjligt, utan att göra avkall på kvalitet.

Kommentarer

  Guendolin skriver:

  Var har ”Fria ligan” sitt säte? För jag vet att Granström bor i Uppsala och Lilja åtminstånde gjorde det för ett par år sedan. Är det Stokholm som gäller?

  Ser bra ut annars. Jag hejar på er!

  Christian skriver:

  I Stockholm. Vi har ”kontor” i Vasastan och vårt ölhak för ”spån” ligger på Söder.

  tellving skriver:

  Härligt att se Lilja i farten! Hoppas han vill skriva en massa mer Coriolis också!!! Heja er!

  Olav/boningen skriver:

  Awesome! Framförallt gillar jag att ni har en så proffsig framtoning.

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan