Podcasts om rollspel


Vår ambition är att denna blogg inte bara ska handla om våra egna spel, utom om allt möjligt spelrelaterat. Jag tänkte därför passa på att slå ett slag för podcasts om rollspel, ett fenomen som har några år på nacken men som jag har börjat utforska först det senaste året. Ett perfekt sätt att göra disken, städningen eller resan till jobbet betydligt roligare! Mina favoriter:

Narrative Control: Fokus på indie-spel men mycket matnyttigt för alla former av rollspel.

Fear the Boot: Har ett bredare fokus och ofta bra diskussioner – stundtals skitkul, ibland lite väl tjafsigt.

Canon Puncture: Gillar särskilt game advocates-avsnitten, där någon som brinner för ett rollspel intervjuas om det. Allt från Vampire till obskyra indiespel.

Märklighetstroget: Den första svenska rollspelspodcasten!

Vilka är era favoriter?

Till sist vill jag bara tipsa om den nya rollspelsbloggen Karkionen i Kandra!

Kommentarer

  alrusul min xene skriver:

  Det här var nytt för mig. Toppentips! Tack.

  Thom skriver:

  Tusen tack för omnämnandet av Märklighetstroget!

  En av mina personliga favoritpodcasts är The Walking Eye. Om man har mycket tid (vilket jag ibland inbillar mig att jag har) så gör de riktigt grundliga genomgångar av intressanta spel, dels genom actual play, recensioner och slutligen intervjuer med speldesigners.
  Ett annat hett tips är Theory From the Closet. Clyde, som är programledare, kan ibland kännas lite sölig, men jag tycker faktiskt att hans tafatthet är charmig.

  För ett ställe med fler sköna podcasts rekommenderar jag rpgcrosstalk.webs.com (där jag också råkar ha mitt forum).

  När jag ändå terroriserar er med mina kommentarer kan jag ju passa på att nämna att det hade varit väldans kul att spela in ett samtal om Svavelvinter när det börjar bli dags. Hint, hint.

  Tomas skriver:

  Tack för tipsen!
  Och vi pratar gärna i Märklighetstroget framöver 🙂

Kommentarer avstängda

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan